Krever folkeavstemming over «elendig skrivebordspolitikk»

KRITISK: Kirsti Bergstø mener innbyggerne i Troms og Finnmark bør få stemme over sammenslåing.

KRITISK: Kirsti Bergstø mener innbyggerne i Troms og Finnmark bør få stemme over sammenslåing. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kirsti Bergstø (SV) er redd storregionen Troms/Finnmark flytter demokrati og avgjørelser bort fra folk.

DEL

FINNMARK+TROMSStørst betyr ikke best, sier nessebyværingen og stortingsrepresentanten om det nå bekreftede tvangsekteskapet mellom Troms og Finnmark.

– SV krever folkeavstemning. Folk i nord må få ta stilling til denne elendige skrivebordspolitikken som er tegnet opp i sør, uttaler Bergstø.

De tre nordligste fylkene blir til to regioner. Nordland består. Troms og Finnmark slås sammen.

Det er utfallet av en avtale mellom blant andre stortingsrepresentantene i Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre fra de tre nordligste fylkene.

LES MER:  Nordland består, Troms slås sammen med Finnmark i ny region

– Robuste fagmiljø og fleksibilitet brukes som argument for å sentralisere oppgaver og arbeidsplasser. De samme argumentene brukes for å tvinge sammen kommuner og regioner, fortsetter SV-politikeren.

Troms og Finnmark får felles folkevalgt fylkesadministrasjon. Om denne fordeles over flere steder eller samles på ett, er ikke bestemt.

Finnmarksloven (som regulerer forvaltningen av naturen) og ordningen med to fylkesmenn videreføres. Det bekrefter stortingsrepresentant Øyvind Korsberg (Frp) fra Troms ovenfor Nordlys.

LES OGSÅ: Dette er de 500 største bedriftene i NYE Troms og Finnmark.....og dette går man glipp av uten Nordland i en ny region

Artikkeltags