Her får du Norges beste veimat

BEST I LANDET: Trattoria Capri har ifølge Motor på Deniz Bardakci best veimat i hele Norge. 129 norske spisesteder var nominert. Samtidige fire i Finnmark ligger innenfor en times kjøring i østfylket. Bardacki er involvert i to av dem. Foto: Kenneth Strømsvåg

BEST I LANDET: Trattoria Capri har ifølge Motor på Deniz Bardakci best veimat i hele Norge. 129 norske spisesteder var nominert. Samtidige fire i Finnmark ligger innenfor en times kjøring i østfylket. Bardacki er involvert i to av dem. Foto: Kenneth Strømsvåg

Artikkelen er over 4 år gammel

Etter bare tre års drift, kan Deniz Bardacki tilby Norges beste veimat. Trattoria Capri i Varangerbotn fikk suverent flest nominasjoner i Motors kåring.

DEL

Trattoria Capri åpnet en aprildag i 2012 under ledelse av brødrene Deniz og Bill Bardacki. Lokalets forrige spisested gikk konkurs, men brødrene har slått igjennom både lokalt og nasjonalt.

Magasinet Motor, som utgis av NAF, kåret restauranten til «Årets Veimat 2015». Brødrene ble offisielt informert fredag.

Samlingspunkt

– Folk blir overrasket over kvaliteten her. Vi har gjort stedet til en livsstil, ser innovativt på kjøkkenet og prøver å finne ut hvordan vi kan forbedre oss, sier Deniz til iFinnmark.

– Skal dere markere seieren?

– Nei, for oss er hver dag en markering, svarer han.

Kåringen og de andre finalistene omtales i Motor nummer fem. Bladet kaller restauranten i Nesseby «fantastisk».

«I det som utenfra ser ut som en typisk kebabsjappe serverer de to svært velsmakende hjemmelaget italienskinspirert mat, med bruk av lokale råvarer som reinsdyr. Og de har en delikatessedisk. Og det går så det suser», skriver bladet.

Spisestedet ligger rett ved E6, og tilbyr både typisk veimat som pizza og hamburgere, pasta og kjøttretter, og selger matvarer til bruk i hjemmet.

Trattoria Capri har også fungert som samlingssted og kulturhus. Her så nessebyværingene Agnete Johnsen vinne Stjernekamp.

Øst-Finnmark på topp

SAMLINGSSTED: Da Agnete vant Stjernekamp samlet folk seg i Trattoria Capri for å se på. Foto: Stian Hansen

SAMLINGSSTED: Da Agnete vant Stjernekamp samlet folk seg i Trattoria Capri for å se på. Foto: Stian Hansen

Restauranten benytter ifølge Deniz arbeidere fra middelhavslandene. Selv er han fra Bergen, og har restauranterfaring fra Norge og Sverige.

– Vi var lei av store byer og ønsket nærhet til naturen. Der vi bodde følte vi oss som gjester, sier han om stedsvalget.

Motor nominerte fire restauranter i Finnmark – hvorav Deniz har vært med på å starte halvparten. Trattoria Parma ligger i Tana bru to mil unna, og ble også nominert.

Kjedens tredje spisested Trattoria Grande åpner i Kirkenes Handelspark omtrent midt i oktober.

Kåringens to siste nominerte i Finnmark, ligger heller ikke langt unna; Lille Chilli i Vestre Jakobselv og Dow's spisested fem minutter fra Tana bru.

Juryen besto av fire personer; Christer Rødseth, kjøkkensjef på Fjøla i Oslo; fotograf Mette Randem; Motors redaktør Lina Schøyen; kokk og filmprodusent Henrik J. Henriksen.

RUNNER UP: Lille Chilli kafé drives i Vestre Jakobselv av Pia Khosee. Stedet var blant de fire nominerte i Finnmark. Foto: Stian Hansen

RUNNER UP: Lille Chilli kafé drives i Vestre Jakobselv av Pia Khosee. Stedet var blant de fire nominerte i Finnmark. Foto: Stian Hansen

Artikkeltags