Gå til sidens hovedinnhold

Ja til sameflagg fra Eurovision

Artikkelen er over 5 år gammel

Nordmenn som ønsker å heie på Agnete Johnsen i Eurovision Song Contest neste helg vil likevel få lov til å vifte med det samiske flagget.

Eurovision har strenge flaggregler for flaggbruk og har tidligere sagt at det kun er tillatt med flagg fra de deltakende land, fra land som tidligere har deltatt, eller fra land som er fullverdig medlem av FN. Eneste unntaket har vært regnbueflagget og EU-flagget.

– Det samiske flagget inngår ikke i noen av de kategoriene, og det er Norge Agnete representerer, har Paul Jordan, kommunikasjonssjef i Eurovision Song Contest (ESC), tidligere sagt til det svenske nyhetsbyrået TT.

Nå har imidlertid Eurovision snudd og vil tillate bruk av sameflagget, melder Sagat.

– Det synes Agnete og hele den norske delegasjonen er svært hyggelig, sier Agnetes manager Espen Nystad til avisen. ESC har ikke offisielt bekreftet dette ennå.

Agnete Johnsens far Arild har tidligere gått ut på sin Facebook-side og advart mot å gjøre diskusjonen om sameflagget til en samepolitisk debatt. Fredag har han oppdatert siden med kommentaren «Da er denne saken ute av verden. Det blir lov til å bruke Sameflagget i ESC».

Tidligere har Spania reagerte kraftig og truet med å trekke seg om det ikke blir lov å benytte det baskiske flagget under årets Melodi Grand Prix. (©NTB)

Kommentarer til denne saken