Gå til sidens hovedinnhold

Svensk musikkekspert: – «Icebreaker» skulle ha vært i finalen

Artikkelen er over 5 år gammel

Norges Melodi Grand Prix-håp, Agnete Johnsen, røk torsdag ut av Eurovision i semifinalen.

Skuffelsen var stor i Agnetes hjemkommune, Nesseby, da det ble klart at Norge ikke ville bli representert i MGP-finalen for første gang på fem år.

– Jeg er litt lei meg nå, sa 10-åringen Stine Vibeke Reisænen til iFinnmark torsdag kveld. Sammen med venninna Hannah Máret Bongo Dikkanen (10) og mange andre nessebyværinger fulgte hun med Agnete fra storskjerm på Trattoria Capri i Varangerbotn. De var helt sikre på at hun skulle gå videre.

– Agnete gjorde en fantastisk innsats. At resten av verden ikke ser det, er deres problem. Hun er likevel den beste, sa Nesseby-rådmann Marit Helene Pedersen til iFinnmark.

Nasjonalt reagerte også flere.

– Sorry, Norge! Hun er en superstjerne som hadde fortjent å representere oss i finalen. Dette var trist, sa Per Sundnes til Dagbladet.

«Nordisk praktfiasko»

Lørdag skriver Dagbladet at også den svenske musikkeksperten Anders Nunstedt reagerer kraftig på exiten i et innlegg publisert i den svenske avisen Expressen.

«Hovedfavorittene gikk videre, og jeg tippet rett på ytterligere fem finalister. Så gitt var utfallet, unntatt et punkt. Den norske låten «Icebreaker» skulle vært i finalen. Nå står vi her med norske tårer og et nordisk praktfiasko» skriver han i innlegget som er gjengitt av Dagbladet.

LES EILIF ASLAKSENs UKESLUTT: Feiringen av paragraf 13-6

Til avisen sier Nunstedt at det virker som at Europa har gått lei av skandinavisk pop da de nordiske bidragene i år tydeligvis ikke fungerer. Han ser likevel ikke bort fra at det også kan ligge politiske grunner bak utfallet av semifinalen:

– Musikken og kulturen påvirker hverandre her, på lik linje med hva det gjør i Øst-Europa. Det er klart det er uheldig å havne i en semifinale der landene ligger langt unna den norske grensen. Jeg er overbevist om at Norge hadde fått høye poeng fra Sverige, England, Spania og andre land med relasjoner til Norge, som ikke var med i går, sier han til Dagbladet.

Kun Sverige er med

Riksavisa har også pratet med danske Ole Tøpholm, DRs faste Eurovision-kommentator og Eva Frantz, finske Yles kommentator. Begge mener Agnete Johnsen og «Icebreaker» fortjente finaleplass.

Lørdag kveld er det likevel finale i Melodi Grand Prix. Av de nordiske landene er det kun fjorårets vinner, Sverige, som står på scenen i Stockholm. NTB melder lørdag kveld at Russland er bookmakernes storfavoritt til å vinne, men også Australia, Ukraina og Frankrike regnes som sterke kandidater.

iFinnmarks lesere ble skuffet

Her er reaksjoner på vår Facebook-side fra da den norske exiten var et faktum:

Asle Hansen sier: Skuffa over at Norge ikke gikk videre. Men det er så typisk MGP, de dårligste får plass.

Hanne Kristin Ollila sier: Flinke Agnete, utrolig trist at ho ikke gikk videre!

Janne Rønbeck Johansen fastslår: Sånn det har vært de siste årene: De tidligere østblokklandene stemmer på hverandre. Agnete var bedre enn de fleste som kom til finalen tilsammen!

Kim Ruben Samuelsen Broks følger opp, og mener: Skulle gått an å skjule nasjonaliteten til etter stemmegivningen. Hadde sett helt anderledes ut da....

Kommentarer til denne saken