Gå til sidens hovedinnhold

Slik skal Agnete vises fram før storfinalen

Artikkelen er over 5 år gammel

Agnete Johnsens Europa-turné før Grand Prix-finalen er planlagt, og sponses delvis av hjembygda.

Europeerne får god mulighet til å bli kjent med Agnete før Eurovision-finalen i Stockholm 14. mai. Hun skal besøke og framføre Icebreaker i følgende land:

Sverige, Danmark, Finland, Nederland, Storbritannia, Russland, Ungarn, Tyskland, Spania, Romania, Polen, Hellas og Frankrike.

LES OGSÅ: Agnete har spillejobb allerede en uke etter MGP-finalen

Gir 75.000 kroner

Fem remikser av låten skal også produseres. Miksingen gjøres i samarbeid med lokale musikkprofiler i landene der artisten fra Nesseby har høyest stjerne.

Det framgår av en støttesøknad managementet har sendt Nesseby kommune. Der sa politikerne i formannskapet ja til å sponse Agnete-promoteringen med 75.000 kroner.

– Politikerne er veldig fornøyde med innsatsen til Agnete, og mener Nesseby skal støtte hennes kandidatur når hun representerer Nesseby i den store verden. Vi er alle veldig stolte, sier rådmann Marit Helene Pedersen til Finnmarken.

Lokalt arrangement

I løpet av de nærmeste dagene skal et videopostkort tas opp i kommunen. Det skal vises for 200 millioner seere under finalen.

Icebreaker får en ny musikkvideo, som slippes 15. april. 4. mai drar Agnete til Stockholm.

Nesseby kommune planlegger et eget arrangement på finaledagen. Rådmannen sier det er veldig tidlig i planleggingsfasen, så sted og innhold er ikke bestemt.

I oppvekstsenteret eller utenfor museet er mulige lokasjoner.

– Tanken er være et sted i lag. Det er hyggelig å følge henne, og selvfølgelig skal vi gratulere henne med seieren, forteller Pedersen.

Agnete skal også Amsterdam og London for å promotere seg under egne Eurovision-show.

– Vårt formål er å legge en best mulig grunnmur for Agnete fram til finalene i Stockholm i mai slik at hun har den publikum og fanbasen som skal til for å vinne Eurovision 2016, skriver co-manager Espen Nystad i støttesøknaden til Nesseby kommune.

Kommentarer til denne saken