Gå til sidens hovedinnhold

Avsluttet generalprøven med et smil

Artikkelen er over 5 år gammel

Med et stort smil avsluttet Agnete framføringen av «Icebreaker» i generalprøven for semifinalen i Eurovision Song Contest. Når hun er på scenen igjen om noen få timer, står det om finaleplass.

– Prøvene i dag gikk akkurat som ventet. Sparer på kruttet til sending i kveld. Har en god følelse! sier Norges Eurovision-håp til NTB via pressekontakten i NRK.

Norge er blant de 18 landene som torsdag kjemper om ti finaleplasser i showet, som sendes direkte på TV og nett fra klokka 21. Norge er nummer 15 på scenen.

Til sammen 26 land deltar i lørdagens finale i Globen i Stockholm.

Ikke favoritt

Ukraina og Australia regnes som de sikreste til å ta seg videre til finale, mens Norge må finne seg i å ligge litt lavere på bookmakernes liste. Det kan bli en nervepirrende kveld for nordmenn, for på den listen ligger vi an til å bli det tiende og siste landet til å gå til finalen.

Tidligere i år ble det kjent at 21-årige Agnete Johnsen fra Nesseby i Finnmark utredes for en bipolar lidelse, og hun har hatt tunge tider fram mot finalen i Stockholm. Blant annet har hun droppet flere opptredener og annen markedsføring. Hun har heller ikke vært med på noen av pressekonferansene eller andre arrangementer i Stockholm.

Fornøyd med prøvene

Agnete var fornøyd etter onsdagens generalprøver.

– Det føltes godt å framføre låta for et større publikum. Det er hyggelig med så god respons fra salen, uttalte hun.

Også Danmark kjemper om finaleplass torsdag, mens Finland og Island begge ble slått ut i første semifinale tirsdag. Vertslandet Sverige er direktekvalifisert til finalen, der Russland regnes som den aller største favoritten.

Årets Eurovision Song Contest i Stockholm er den 61. i rekken. Sverige er arrangør etter Måns Zelmerlöw vant med «Heroes» i Wien i fjor. I år er han programleder sammen med skuespiller og komiker Petra Mede.

Kommentarer til denne saken