Her er Nessebys nye rådmann

Marit Helene Pedersen ble i tirsdag ettermiddag ansatt som ny rådmann i Nesseby.

Marit Helene Pedersen ble i tirsdag ettermiddag ansatt som ny rådmann i Nesseby.

Artikkelen er over 4 år gammel

Marit Helene Pedersen er ansatt som ny rådmann i Nesseby kommune.

DEL

Tirsdag ettermiddag satt kommunestyret bak lukkede dører. Etter nesten en times behandling av ansettelsessaken kunne ordfører Knut Inge Store avsløre hvem en av Norges minste kommuner hadde ansatt:

- Du må nok vente litt til. Jeg må først ringe til vedkommende som er ansatt, sa han til ifinnmark.no mens de øvrige representantene forlot rådhuset i Varangerbotn.

Ti minutter senere var han tilbake.

- Vår nye rådmann er Marit Helene Pedersen.

Ordføreren er svært fornøyd med å ha fått den tidligere NHO-Finnmark direktøren som sin nærmeste administrative samarbeidspartner.

- Hun har bred erfaring og godt kjenskap til næringslivet. Dessuten kjenner hun også godt til samiske forhold, sier Store.

Da søknadsfristen gikk ut søndag 1. november var det fem søkere til stillingen.

- Ansettelsen var enstemmig, forteller ordføreren.

- Dette blir spennende

Marit Helene Pedersen sier hun ble kjempeglad da hun fikk telefon fra ordføreren.

- Jeg gleder meg til å begynne i en operativ jobb. Det blir spennende å ha personal- og økonomiansvaret i en kommune, og det er en oppgave jeg har respekt for. Nesseby har masse flinke folk jeg får anledning til å arbeide sammen med, og jeg ser fram til å bli kjent med alle som jobber der, sier hun til ifinnmark.no.

Allerede torsdag skal hun møte politikerne i kommunen.

- Akkurat nå, fire minutter etter at ordføreren ringte, har jeg ikke mange tanker i hodet. Nå er jeg mest glad, sier hun.

Pedersen bor i Vadsø, men avviser ikke muligheten om flytting innover Varangerfjorden.

- Jeg har en datter som bor i Nesseby, og i det minste har jeg en hybel til å begynne med. Kommunen ønsker jo at jeg flytter, og jeg stiller meg ikke mot dette. Vi har hus i Vadsø og mannen min arbeider her. Så får vi etter hvert se hvem av oss som skal pendle, sier den nye rådmannen i Nesseby kommune.

Artikkeltags