Tar grep etter klagestrøm på barmark-disper

RYDDER OPP: Disp-tildelingene i Nesseby er lenge kritisert både av reindrifta som mener den er for liberal, og av turfolk som hevder den er for streng. Fylkesmannen og kommunen skal onsdag gå gjennom rutinene.

RYDDER OPP: Disp-tildelingene i Nesseby er lenge kritisert både av reindrifta som mener den er for liberal, og av turfolk som hevder den er for streng. Fylkesmannen og kommunen skal onsdag gå gjennom rutinene. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Praksisen rundt barmark- og scooterdisper blir tema når Fylkesmannen onsdag besøker rådhuset i Nesseby. 

DEL

– Bakgrunnen for at disputvalget har bedt oss å få til et slikt møte med fylkesmannen er avklaring av en del klager på dispvedtak på barmark. Vi skal diskutere rutiner og høre hvordan Fylkesmannen ser på ting når de behandler ankesaker, forteller administrasjonssjef Marit Helene Pedersen. 

Kommunens dispensasjonsutvalg, gruppelederne i kommunestyret, Fylkesmannens miljøvernavdeling og reindriftssjef, samt et par ansatte i Nesseby kommune deltar.

Reindrifta vant fram: Her må folk la firehjulingen stå

Reindrifta levert i høst inn tolv ulike klager på disper gitt til barkmarskjøring, og fikk stort sett medhold av Fylkesmannen. Dette er mye av bakgrunnen for onsdagens møte.

Disputvalgets ordinære møte, med behandling av blant annet dispensasjoner for kjøring til gammer, blir utsatt til torsdag 16. februar kl. 0900.

Møtene er åpne for publikum.

LES OGSÅ: Facebook-opprør mot «trynefaktor» og forskjellsbehandling i disptildelinger

Artikkeltags