Sønnen Remi Andre Nilsen (43) ble funnet søndag rundt klokka 14:40. Faren Reidar Nilsen (74) er fremdeles savnet, men antatt omkommet. De er begge hjemmehørende i Hasvik.

Navnet er frigitt i samråd med de pårørende.

De to var på vei til Skjånes-området for å fiske krabbe da sjarken deres Peik, fikk problemer natt til søndag ved Slettnes i Gamvik kommune.

Søk etter antatt omkommet

Hovedredningssentralen Nord-Norge fikk inn en bekymringsmelding klokka 09:28 søndag og iverksatte aksjonen, etter at en oppmerksom fisker hadde lagt merke til at Peik hadde ligget stille på en unaturlig plass siden før klokka 04:00 natt til søndag.

Det var heftig vær i området og en krevende redningsaksjon, men letemannskapet kunne 14:40 informere om funn av en omkommet person.

17:00 søndag gikk redningsaksjonen over til et søk etter antatt omkommet. Det ble funnet en uåpnet flåtekasse og to overlevingsdrakter. Totalbildet gjorde at Hovedredningssentralen Nord-Norge ikke lengre anser det som mulig å finne den siste savnede i live.

Store styrker mandag

Mandag søkes det med om lag 40 frivillige mannskap fra Røde Kors, Nordkyn kraftlag og brannvesen samt andre frivillige i strandlinja, i tillegg til politiets mannskaper etter den savnede 74-åringen.

– Vi har også bistand av Sea King redningshelikopter som søker fra luft i et større område for å identifisere objekter og steder som krever nærmere gjennom søking av personell på bakken. Søket vil pågå så lenge det er lyst og forsvarlig for mannskapene å søke. Det er et utfordrende område å søke i med båt på grunn av grunt farvann og høye bølger, opplyser jourhavende stabssjef Stein Kristian Hansen i en pressemelding fra politiet.

– Det gjøres en enorm innsats i håp om å finne den savnede fiskeren.