Arne Hjeltnes mener folk må tørre å satse: – Fly er utrolig viktig

VADSØ: Arne Hjeltnes var invitert til Vadsø Fjordhotell for å holde foredrag om merkevarebygging. Marit Magelssen Vambheim (t.v.) og Veronje Kelly holdt i forkant av foredraget en workshop.

VADSØ: Arne Hjeltnes var invitert til Vadsø Fjordhotell for å holde foredrag om merkevarebygging. Marit Magelssen Vambheim (t.v.) og Veronje Kelly holdt i forkant av foredraget en workshop. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Det er personene som kommer hit som er den viktigste ressursen for å få flere til å komme hit, og til å utvikle produkter og tjenester, sier gründeren og tv-kjendisen.

DEL

Arne Hjeltnes, mest kjent fra programmet «Gutta på tur», var invitert til Vadsø Fjordhotell i regi av Varanger næringssenter for å holde foredrag om merkevarebygging i Varanger.

Hjeltnes forteller om hvor viktig det er å satse flyruter i Varanger-området.

– Fly er utrolig viktig, og få flere til å fly. Direkteflyginger til Oslo. Det er mulig til å få det til, sier han.

Ottar Zahl Jonassen er en av dem som er opptatt av utviklingen av næringslivet i Varanger. Han likte godt hva Arne Hjeltnes sa om flyproblematikken.

– Jeg tenker at vi må utvikle region, og at vi må få en utvidelse av rullebanen i Vadsø. Sånn at man også får en beredskapsbane når store fly ikke kan lande i Kirkenes. Det er viktig med beredskap overfor olje og gass når dem etter hvert etablerer seg i Barentshavet. At vi for eksempel har en backup-flyplass i Vadsø.

– En av de beste i landet

Ottar likte godt at Arne Hjeltnes tok turen til Vadsø.

BESTE I LANDET: Ottar Zahl Jonasassen var veldig fornøyd med å få Arne Hjeltnes som foredragsholder for merkevarebygging.

BESTE I LANDET: Ottar Zahl Jonasassen var veldig fornøyd med å få Arne Hjeltnes som foredragsholder for merkevarebygging. Foto:

– Jeg synes det er veldig bra at vi får en av de beste i landet. Her i Varanger kan vi tenke fisk, fugler, fjordfiske og kongekrabber. Men også at vi beveger oss ut mot vidda på vinteren, og utvikler oss som en skidestinasjon for langrenn. Skiseiling og vinterturisme kan også være en idé. Vi må skille oss ut, og vi må ikke gjøre det samme som Kirkenes, men heller bli ett tillegg til det dem gjør i Sør-Varanger, forteller Zahl Jonassen.

Skrøyt av Varanger

Arne Hjeltnes forteller om mange gode merkevarer i Varanger, men samarbeidet er viktig å ta i betraktning.

– Det er veldig masse bra merkevarer i området. Jeg er spesielt imponert over kongekrabbene. Et godt eksempel på en god merkevare er Halvors fisk i Tromsø. Det er en veldig liten bedrift der det lages fantastiske produkter. Eieren satset på pakninger som forteller hvor fisken kommer fra. Hvis noen begynner å samarbeide med fisk og kongekrabber kan det få veldig stor verdi, sier han.

Noe annet som Arne Hjeltnes viste til var hvilke muligheter som finnes rundt omkring i Varanger.

– Det finnes nisjer overalt, og du må lage slagord som ingen kan. Skap merkevarer, Og ta sosiale medier i bruk, rådet Hjeltnes.

Mye inspirasjon

En av dem som også kom for å høre Hjeltnes, var Veronje Kelly, prosjektleder for Visit Varanger. Hun forteller at det var mye å lære fra Arne Hjeltnes.

– Ja, vi får jo mye inspirasjon. Det går på det med uttrykk og måten å selge seg på som vi kanskje tar for gitt. I Varanger er det fantastiske muligheter. Vi har alt fra kultur, fuglen, naturen og maten. Det er bare fantasien som setter grenser for å få det ut og frem, sier Kelly.

OPTIMISTISK: Veronje Kelly, prosjektleder for Visit Varanger, mener det er kun fantasien som setter grenser for hva som kan gjøres i Varanger.

OPTIMISTISK: Veronje Kelly, prosjektleder for Visit Varanger, mener det er kun fantasien som setter grenser for hva som kan gjøres i Varanger. Foto:

Hun forteller at viktigste er å ta utgangspunkt i det som allerede er her.

– Jeg tror at vi må markedsføre oss med det spesielle vi har. Vi har blant annet startet med fuglen. Så vi må selge naturen og det vi har, og i tillegg vær og vind. Men vi må ut i verden å være profesjonell, og vi må stå samlet for å bli sett og hørt, sier hun.

Artikkeltags