Svake Kværner-tall

Kværner hadde lav aktivitet i første kvartal fordi større prosjekter enten er ferdigstilt eller er i sluttfasen.

Kværner hadde lav aktivitet i første kvartal fordi større prosjekter enten er ferdigstilt eller er i sluttfasen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Kværner ASA gjør det vesentlig dårligere i år enn i fjor.

DEL

Selskapet hadde et resultat før skatt på 159 millioner kroner i første kvartal 2012. I samme periode i fjor var resultatet 464 millioner kroner.

Driftsinntektene i første kvartal var på 2.388 millioner kroner mot 3.722 millioner i første kvartal av 2011. Det er en nedgang på nesten 36 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Driftsresultatet endte på 144 millioner kroner, ned fra 452 millioner i første kvartal 2011.

Kværner hadde lav aktivitet i første kvartal som følge av at større prosjekter enten er ferdigstilt eller er i sluttfasen. Nye prosjekter er startet opp, men det vil ta noe tid før disse bidrar til resultatene, opplyser selskapet.

Konsernsjef Jan Arve Haugan sier i en kommentar at det er mulig at Kværner ikke vil kunne oppfylle markedets forventninger i år.

– Kvartalet ble bedre enn vi forventet, men suksessen så langt endrer ikke våre tidligere uttalelser om at det er stor finansiell usikkerhet for dette året. I vår eksisterende portefølje, vil bare noen få prosjekter løpe igjennom hele året og de vil derfor bare gi begrensede bidrag til resultatet, sier Haugan. (ANB–NTB)

Artikkeltags