Strøm av bolighenvendelser

Det er stor pågang fra personer som ønsker å bosette seg i Honningsvåg ifølge Eiendomsmegler 1.

Det er stor pågang fra personer som ønsker å bosette seg i Honningsvåg ifølge Eiendomsmegler 1. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Eiendomsmegler Fred Johansen i Hammerfest har hatt en mangedobling i antall henvendelser fra både kjøpere og selgere i Honningsvåg.

DEL

(Finnmark Dagblad) Han mener stoppvedtaket på nybygg fra Nordkapp kommune er å gjøre seg selv en bjørnetjeneste.

Fred Johansen i firmaet Eiendomsmegler1 i Hammerfest merket en umiddelbar respons etter at ilandføringen til Veidnes var et faktum.

– Vi fikk et ras av henvendelser fra folk som ønsket å posisjonere seg i Honningsvåg, enten ved kjøp av hus for fremtidig utleie, eller folk som har et ønske om å bosette seg der i nær fremtid sier Johansen.

Han forteller at det ennå ikke er et press i boligmarkedet, men at vi ser en sped begynnelse på akkurat dette.

Er i en startfase

– Vi er i en startfase nå, og vil merke store endringer i boligmarkedet. Ikke minst vil det omsettes flere hus i tiden som kommer. Vi ser blant annet at vi får flere boliger for salg, og at selgerne vil merke at de får solgt husene sine fortere enn før.

Johansen har ikke inntrykk av at selgerne i Honningsvåg har forventninger om å få veldig mye høyere priser for husene sine, men de har håp om å få solgt boligene sine fortere.

Johansen stiller spørsmålstegn ved det stoppvedtaket som Nordkapp kommune har satt for nye boliger og tomteutdelinger.

Meningsløst vedtak

– Det stoppet som Nordkapp kommune har satt er å gjøre seg selv en bjørnetjeneste. Det er helt meningsløst at folk ikke skal få lov å bygge boliger, og i dette tilfellet bør kommunen tenke fort og ikke ha denne stoppen så lenge.

Johansen forteller at de merker en økt interesse for Honningsvåg og han mener at området her blir viktigere og viktigere fremover.

– Vi har merket en markant økning på antall forespørsler og henvendelser, både fra personer som ønsker å posisjonere seg og fra personer som ønsker å bosette seg i Honningsvåg innen kort tid. Dermed blir Honningsvåg området et viktig satsingssted også for oss som eiendomsmeglere i nær fremtid, sier han.

– Det første man vil merke store endringer i, er utleiemarkedet. De som kommer til Honningsvåg vil først ønske å leie bolig, for deretter å se at dette blir dyrt, og da er boligkarusellen i gang for fullt, avslutter Johansen.

Skal være klare tomter etter påske

Rådmann i Nordkapp er uenig med eiendomsmegler Johansen, som kan fortelle at hele prosessen skal være klar til 1. oktober.

– Allerede etter påske vil det være tomter klare, og dette stoppet vi har satt i Nordkapp kommune, går på ubebygde tomtearealer, forteller Rådmann Charles Hansen.

– Det vil bli frigitt flere tomter ganske snart, og allerede etter påske skal vi ha de første tomtene klare, dette har vi allerede hatt oppe til vurdering, sier Hansen og fortsetter :

– Det ligger en god del kostnader inne i dette med nye tomter også for kommunen, sier han og påpeker at dette gjelder infrastrukturen på de tomtene som ikke er klare for å bygges på.

– Prosessen er ikke stoppet, de tomtene som er klare, de er klare, men vi ønsker å skaffe oss en total oversikt over hva vi har og dette betyr bare at vi vil ha kontroll på dette, sier Hansen.

Mange byggeklare tomter

Det er 25 tomter som er klare for bygging i Nordkapp kommune.

– Det er tolv hustomter i Seppoladalen, tre nede i Havna, tre i Nordvågen, åtte på Sarnes og noen tomter er det også i Kamøyvær, sier Hansen.

Nordkapp kommune er nå også i gang med å vurdere nye områder for tomteutlegging, og alt dette skal være klart i oktober.

– Vi ser på en fortetting av boliger inne i Honningsvåg og omegn, avslutter Hansen.

Artikkeltags