Seadrill får milliardkontrakter

Seadrill har fått fornyet en storkontrakt utenfor kysten av Vest-Afrika.

Seadrill har fått fornyet en storkontrakt utenfor kysten av Vest-Afrika. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Riggselskapet Seadrill er tildelt en ny leieavtale utenfor kysten av Vest-Afrika verdt 4,1 milliarder kroner.

DEL

Samtidig bestiller selskapet et nytt boreskip for 3,4 milliarder.

Verdien på den nye av boreavtalen forutsetter en utnyttelsesgrad på 97 prosent. Det er også en bonusordning knyttet til avtalen, som øker verdien på selskapets ordrekatalog til 76 milliarder kroner.

Samtidig som selskapet offentliggjorde den nye avtalen, kunngjorde de også at de har kontrahert et nytt boreskip, det sjette som skal bygges av koreanske Samsung. Skipet skal leveres i 2014. Selskapet viser til høye oljepriser, flere oljefunn på store havdyp og økt utviklingsaktivitet som faktorer som gir økt etterspørsel etter boreinstallasjoner.

Det er særlig operatører utenfor kysten av Vest-Afrika og Nord- og Sør-Amerika som bidrar til økte dagsrater og lengre leiekontrakter.

I tillegg til de seks boreskipene, venter Seadrill på elleve andre nybygg som skal leveres mellom fjerde kvartal i år og første kvartal i 2015.

Nyhetene ga Seadrill et lite løft på Oslo Børs mandag formiddag. Ved lunsjtider var oppgangen snudd til en marginal nedgang, mens aksjen endte opp 0,96 prosent ved børsslutt. (ANB-NTB)

Artikkeltags