Rekordmange studerer i utlandet

Stadig flere nordmenn velger å studere i utlandet. Her fra universitetet i Praha.

Stadig flere nordmenn velger å studere i utlandet. Her fra universitetet i Praha. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Aldri tidligere har så mange nordmenn studert i utlandet.

DEL

Dette er fordi det har blitt flere studenter totalt, sier ANSA-president.

Nesten 22.000 norske studenter studerte utenlands i skoleåret 2010-2011. Det er en økning på åtte prosent fra året før, skriver Aftenposten.

Stadig flere nordmenn tar også hele utdanningen i utlandet. I fjor valgte mer enn 14.000 norske studenter å ta hele graden sin i et annet land enn Norge, en økning på ni prosent fra året før, viser tall fra Lånekassen.

– Denne økningen kommer fordi det blir flere studenter totalt. Andelen utenlandsstudenter er stabil, sier Kristiane Roe Hammer, president i ANSA, foreningen for norske studenter i utlandet, til Aftenposten.

13 prosent av alle i høyere utdanning studerte utenlands i fjor. Det er ifølge Lånekassen omtrent den samme andelen som året før.

Storbritannia er det mest populære landet for nordmenn som ønsker å studere i utlandet, etterfulgt av Danmark og USA. En stor andel av utenlandsstudentene studerer også i østeuropeiske land som Polen, Ungarn, Slovakia og Tsjekkia, og de fleste av disse studerer medisin.

De mest attraktive fagområdene for norske studenter i utlandet er økonomi og administrasjon, medisin, samfunnsfag, humanistiske fag, teknologifag og arkitektfag. (ANB-NTB)

Artikkeltags