Lufthavnsjefen vil fly til Rovaniemi og Murmansk

ØNSKEDRØM: Knut Kristoffersen har lenge ønsket seg fly til Murmansk. Han håper noen ganger i uken er realistisk.

ØNSKEDRØM: Knut Kristoffersen har lenge ønsket seg fly til Murmansk. Han håper noen ganger i uken er realistisk. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Drøfter gjennoppliving av gammel rute med Widerøe.

DEL

(Finnmark Dagblad) Lufthavnsjefen ved Høybuktmoen i Sør-Varanger ønsker bedre flyforbindelser på Nordkalotten. Han diskuterer saken med Widerøe og andre operatører, melder Sør-Varanger Avis.

– Vi har en større kvensk befolkning som kanskje er lei av å kjøre, og arbeidsinnvandirng fra Sverige, Finland og de baltiske landene, forteller Knut Kristoffersen til Sør-Varanger Avis.

Til Rovaniemi burde det være fornuftig å fly i hvert fall om sommeren, sier Kristoffersen.

Det skriver Finnmarken.

Mellom fem og prosent av passasjerene ved flyplassen er russiske, anslår han. Det kommer stadig flere kinesere, som Kristoffersen tror vil være interesserte i å besøke våre naboland.

Dårlig passasjergrunnlag og lav inntjening gjorde at Widerøe la ned direkteruta mellom Kirkenes og Murmansk for fire år siden.

Widerøe har fremdeles konsesjon for å drifte Kirkenes-Murmansk-ruta. Om den kommer i drift igjen avhenger av hva som skjer med Sjtokman-utbyggingen, har kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe tidligere fortalt Finnmarken.

– Vi har ikke skrinlagt ruta til Russland, tvert imot. Vi trenger et visst antall forretningsreisende på en slik rute og som så mange andre aktører venter også vi på en utbygging av Sjtokman, sa Kongsteien i fjor.

Artikkeltags