Innfrir ikke Telenor-krav

Det vil bli oppnevnt en settestatsråd for næringsminister Trond Giske (Ap) i Entra-saken.

Det vil bli oppnevnt en settestatsråd for næringsminister Trond Giske (Ap) i Entra-saken. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Indiske telebyråkrater er dagen etter Trond Giskes trusler langt unna å innfri Telenors krav til hvordan auksjonen av mobillisenser bør gjennomføres.

DEL

Protestene fra Telenor og andre mobilselskaper mot de planlagte vilkårene for den kommende auksjonen av mobillisenser har ikke nådd fram i det administrative utvalget som søndag leverte sin innstilling til regjeringen.

Tvert om har Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) på noen punkter skjerpet kravene.

Innstillingen ble levert dagen etter at næringsminister Trond Giske (Ap) hadde møter med Indias telekommunikasjons- og IT-minister Kapil Sibal og nestleder i planleggingskommisjonen, Montek Singh Ahluwalia.

I møtene advarte Giske mot mulige ringvirkninger i markedet dersom Telenor trekker seg ut av India, slik selskapet truer med dersom ikke vilkårene for lisensauksjonen endres.

Informasjonssjef Glenn Mandelid i Telenor-Asia sier til NTB at selskapet registrerer at TRAI kun gjør kosmetiske endringer. Telenor-Asia setter nå sin lit til politikerne.

– TRAI holder fast på et opplegg som vil støte bort nye aktører i markedet. De har skuslet bort muligheten til å rette opp feilene når de står ved sine ulogiske krav og i tillegg foreslår ytterligere avgifter på frekvensene. Det har lenge vært klart at løsningen hviler på skuldrene til landets politiske ledelse, sier Mandelid i en e-post. (ANB-NTB)

Artikkeltags