DnB NOR kraftig ned

DnB Nor-sjef Rune Bjerke.

DnB Nor-sjef Rune Bjerke. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

DnB NOR fikk et resultat på 1,76 milliarder kroner i årets første kvartal.

DEL

Det er en nedgang fra 2,85 milliarder kroner på samme tid i fjor.

Hovedårsaken til den sterke nedgangen er såkalte basis-swapper, som endrer seg fra kvartal til kvartal. Utlånsvolumet økte i gjennomsnitt 8,9 prosent, innskuddene med 13,8 prosent fra første kvartal i fjor, ifølge rapporten.

– Utlånene til våre aller største kunder økte også med nær 14 prosent i første kvartal sammenlignet med første kvartal i fjor. Det er vi godt fornøyd med. Vi har god vekst i utlån til norske små og mellomstore bedrifter, og vi fortsetter å ta markedsandeler innenfor sparing og utlån til norske forbrukere, sier konsernsjef Rune Bjerke i DNB.

DNB handler mye penger i utenlandsk valuta som dollar og euro. For å sikre seg mot store valutasvingninger, kjøper banken såkalte sikringsprodukter som varer i fem år. Verdien går i null etter denne femårsperioden, tross svingninger underveis. Dette utgjør begrepet basis-swapper.

– Dette er ikke penger vi taper eller vinner, vi går alltid i null. På grunn av store verdisvingninger i valutasikringsprodukter, så har resultatet falt mye. Men det påvirker ikke selve driften i DNB, forsikrer informasjonsdirektør Thomas Midteide overfor NTB.

Konsernsjef Rune Bjerke ser lyst på framtida, selv om det er få tegn til at uroen i det internasjonale markedet skal gi seg med det første.

– Til tross for at det er stor usikkerhet om den økonomiske utviklingen internasjonalt, går det bra i Norge. Den innenlandske norske økonomien ser ut til å bli relativt lite påvirket av internasjonal uro, sier Bjerke. (ANB–NTB)

Artikkeltags