Børsen endte med oppgang

Oslo Børs endte opp.

Oslo Børs endte opp. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Hovedindeksen på Oslo Børs endte til slutt med en svak oppgang på 0,27 prosent.

DEL

Dårlig børsstart i Asia, valgresultater i Frankrike og Hellas, samt fallende oljepris, bidro til å senke hovedindeksen mandag formiddag. Men etter hvert snudde stemningen, og indeksen kunne avslutte med positivt fortegn.

Blant bidragsyterne til oppgangen var Statoil, som steg 1,14 prosent. Hydro-aksjen gikk opp 1,09 prosent. DNB startet dagen med fall, men hentet seg etter hvert inn og endte til slutt på samme kurs som aksjen startet på.

Rødfargen preget utviklingen hos Yara, Storebrand og Telenor. Mens Yara-aksjen endte svakt ned 0,07 prosent, var nedgangen større for Telenor. Selskapet startet dagen med oppgang, men endte til slutt med et fall på 1,53 prosent.

Enda større var fallhøyden for Storebrand. Selskapet avsluttet dagen med en nedgang på 3,94 prosent etter at konsernsjef Idar Kreutzer meldte sin avgang.

IT-konsernet Evry falt 1,98 prosent mandag etter at selskapet søndag og mandag måtte rydde opp i to saker: Kollaps av nettbanker og minibanker, og hacking av DNBs nettsted.

Prisen på et fat nordsjøolje falt mandag ettermiddag 0,19 prosent til 112,69 dollar, mens et fat amerikansk lettolje ble omsatt for 97,30 dollar, ned 1,22 prosent. (ANB-NTB)

Artikkeltags