19 fradømt jobben

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Siden Spesialenheten for politisaker ble opprettet i 2005, er 19 personer fradømt retten til å ha stilling i politiet på grunn av alvorlige lovbrudd.

DEL

18 av de 19 som er fradømt politijobben, er politiutdannet, mens én var arrestforvarer. 18 av de dømte var menn, skriver Dagsavisen.

Av årsrapporten til Spesialenheten for politisaker kommer det fram at flest mistet jobben i forbindelse med korrupsjonssaker, med fire dommer. Deretter kommer seksuallovbrudd, misbruk av narkotika, underslag/tyveri og taushetsbrudd med tre saker hver. To saker gjaldt trusler, og én handlet om dokumentfalsk.

Spesialenheten for politisaker tok over i 2005 for De særskilte etterforskningsorganene (SEFO).

– Hvor mange som er blitt fradømt retten til å jobbe i politiet fram til vi ble opprettet i 2005, har vi ingen statistikk over, sier leder for Spesialenheten for politisaker, Jan Egil Presthus, til Dagsavisen.

Advokat Tor Erling Staff er overrasket over at ikke flere enn 19 har mistet jobben.

– Jeg tror heller det kanskje skulle vært flere. Når man ser volumet av politifolk, er ikke 19 mye. Det er synd at det er slik, men det er bra det blir reagert. Men samtidig burde man honorere de som gjør en god jobb. Og de er det mange av, sier Staff.

Samtidig har han inntrykk av at det skal mye til for å etterforske politiansatte.

– Saker blir veldig ofte henlagt, og man er veldig tolerante med tanke på de sakene som blir henlagt, sier Staff til Dagsavisen. (ANB-NTB)

Artikkeltags