Når naturen gir

HØST: Turen blir ikke mindre idyllisk med sterke høstfarger hvor enn man snur seg!

HØST: Turen blir ikke mindre idyllisk med sterke høstfarger hvor enn man snur seg! Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Høsten er tiden på året når naturen gir av sine gaver til oss. I tidligere tider bosatte mennesker seg nært områder med rike evigvarende ressurser. Vi trengte mat til oss selv, familien og fellesskapet. Når vi nå i moderne tid bruker høsten til å plukke bær, fiske røye og jakte, er det fordi vi fortsatt bruker naturens spiskammer. Vi gjør det fordi det er naturlig og en viktig del av det å være menneske. Ikke for overlevelsen som i tidligere tider, men for å være i kontakt med de dype røttene våre til naturen.

Akkurat nå sitter jeg på en topp langt fra allfarvei, jeg er på elgjakt. Man kan høre «naturens stillhet»- fugler som kvitrer, bålet som blafrer og noen ganger kan jeg nesten «høre» edderkoppen som går over skoen min. Ja, jeg kan også påstå at jeg hører når solstrålene treffer lyngen og trestammen ved siden av meg. Det er denne stillheten jeg søker, som setter seg i kroppen. Den bringer meg nærmere meg selv og nærmere naturen. Det blir som medisin mot det stresset og jaget som er i samfunnet.

Vi er så heldige som har disse mulighetene nesten rett utenfor stuedøren. Tidligere i år tok jeg fly over Europa. Der så jeg bare jorder, industriområder og byer. En og annen fjelltopp og skog var det også, men det var langt mellom. Vi lever fortsatt i en velsignet del av verden hvor naturen, de naturlige ressursene og bruken av disse er en viktig del av vårt levesett og kultur. Vi må ta vare på disse verdiene, slik våre forfedre gjorde for oss. Vi skal sikre at våre etterkommere også har de samme mulighetene.

Fortsatt god høst og høsting fra en topp på vidda, mens jeg speider etter skogens konge.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken