Når har Hammerfest kommune tenkt å åpne veien til Sandøybotn?

Av

Per i dag fredag 15. mai har scooterløypa fra Lotret til Sandøybotn vært stengt i nesten 2 uker.

DEL

MeningerI og med at veien ikke er åpen er det kun fastboende som teoretisk kan komme seg over fjellet jfr. veitrafikklovens bestemmelser for fastboende når veien er stengt.

Teoretisk fordi det nå er krevende kjøreforhold, store partier med barmark/bar vei og åpne elver.

De fleste fastboende er eldre folk, altså er de i praksis isolert i Sandøybotn. Hvem er det som er ansvarlig for at folk sitter isolert i Sandøybotn?

Først var det rasfare som var årsaken til at veien ikke er åpnet.Nå har skavlene i rasfareområdet tint, og nå har vi fått beskjed fra brøyteansvarlig om at brøytebudsjettet er brukt opp - og at det derfor ikke blir igangsatt åpning av veien.

Dette kan vi ikke akseptere.

Håper den som sitter og sier NEI til midler til åpning av veien kan ta en titt på kistebunnen for å sjekke om det er en skjerv til oss. Eller at de som råder over den store pengesekken kan bevilge noen slanter til åpning av veien - på de strekningene som ikke allerede er tint fram.

Det kan ta lang tid før sneen smelter overalt, og veien åpner av seg selv - uten at det koster noen for Hammerfest kommune. Det snør fortsatt, og det brøytes på Kvaløya, så helt fritt for penger kan det jo ikke være.

Koronasituasjonen gjør at Sørøya Gjestestue, i likhet med alle andre lignende bedrifter, står uten gjester. Andre bedrifter bruker denne situasjonen til vedlikehold og oppussing til det åpnes igjen. Den muligheten har ikke Sørøya Gjestestue siden det ikke er farbar vei over fjellet.

Nå satses det i kommunen på å få lokale gjester til å fylle opp ledig kapasitet i turistbedriftene. For Sørøya Gjestestue er det alfa omega at man har anledning til å komme seg dit.

I dag er det kun til fots over fjellet, eller via privat skyss med båt til yttersia av Sørøya. Det sier seg selv at det ikke er noe man kan selge inn til nye grupper med gjester.

Stengt vei er ikke en situasjon vi kan leve med.

Ber (igjen) om tilbakemelding ASAP på hva kommunen har tenkt å gjøre for å sørge for sikkerhet og framkomst for fastboende, næringsdrivende og hyttefolk.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags