Innlegget til Ken André Ottesen på Instagram-kontoen BAdesKen har hatt en rekkevidde på 300.000 brukere og over 14.400 har likt innlegget.

– Det ble en bred rævpuling, ler Ottesen om den brede rekkevidden innlegget har hatt.

– Det er en publisering som har blitt topp fem prosent av alle innleggene mine. Så det er et meget populært innlegg, sier Ottesen, som følges av over 244.000 personer på Instagram.

LES OGSÅ: Flere holder åpent på tross av skjenkestopp: – Jeg har nesten sluttet å bry meg

– Vandrende sitatmaskiner

Ken André Ottesen er opprinnelig fra Toten, og han har selv jobbet som journalist i Oppland Arbeiderblad og Bergensavisen (BA) i mange år. I dag er han vaktsjef i VG, men Instagram-kontoen BAdesKen har resultert i flere bokutgivelser.

Det er saker fra lokalavisene og andre medier i Norge som Ottesen deler til sine mange hundre tusen følgere hver dag, og flere av sakene han deler stammer fra nettavisene i nord.

– Alle i Nord-Norge er vandrende sitatmaskiner, ler Ken André Ottesen.

Forfatteren og journalisten fra Toten tror ikke denne saken hadde blitt formulert på samme måte i resten av landet, men at mange nok føler og forstår frustrasjonen til Marius Heitmann.

– Det er titler som hadde fått folk til å si opp avisen i resten av landet. Men jeg tror hele Norge føler at folk fra Nord-Norge er mer hardføre enn resten av landet. Når de er lei noe, så reagerer de på det. Så de er et godt parameter på at mange føler at det er nok nå, sier Ottesen.

– Verden og Norge står i ei krise, så folk er også på søken etter noe å le av, legger han til om hvorfor han tror innlegget ble så populært.

– Tok mildt sagt fyr

Mannen bak sitatet, Marius Heitmann, sier at han fikk ut mye av sin frustrasjon da journalisten i Mitt Hammerfest tok kontakt om de nye nasjonale koronarestriksjonene i starten av uka.

– Det var rett fra levra, sier Heitmann, som har fått en del tilbakemeldinger etter at hans sitat gikk viralt på mandag.

– Det var artig i går. Det tok mildt sagt fyr.

– En regel slår i hjel den andre

Utestedsgründeren fra Hammerfest tror at mange forstår frustrasjon serveringsbransjen har vist det siste halvåret. De har blitt underlagt mange nye retningslinjer i løpet av koronapandemien, og da man gikk inn i et nytt år med koronavaksine, hadde bransjen håpet på nye lyspunkter.

– En regel slår i hjel den andre, sier Heitmann.

– For er det noen som har tatt det her seriøst, så er det den her bransjen. Men hver gang de har strammet inn, så har jeg bitt sammen tennene, sier Heitmann, som ikke klarte å holde igjen da de fikk vite om de nye restriksjonene på nyåret.

– Så journalisten ringte meg på rett tidspunkt, ler Marius Heitmann.

'