Nå starter iFinnmarks valgturné: – Målet er at flest mulig stemmer

UT PÅ TUR: iFinnmarks videobil og campingvogna blir med ut på turné. Første stopp er Hasvik mandag 5. august.

UT PÅ TUR: iFinnmarks videobil og campingvogna blir med ut på turné. Første stopp er Hasvik mandag 5. august. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra 5. august til og med 5. september er iFinnmark på hjul i hele fylket. 5.000 kilometer skal tilbakelegges og 18 debattmøter skal gjennomføres før kommunevalget.

DEL

– Ofte blir valgkampen overskygget av nasjonale elitepolitikere som statsminister Erna Solberg eller Ap-leder Jonas Gahr Støre, men det er ikke dem det handler om nå. Nå er det kommunevalg, og da er det kommunale saker som er viktig. Det er de lokale politikerne som stiller til valg på sitt program som betyr noe, og hvordan de vil svare på de sakene befolkningen mener er viktig. Derfor mener vi det er av så stor betydning å skape en arena der politikere og innbyggere møtes for debatt og spørsmål, sier ansvarlig redaktør i Finnmarken, Anniken Renslo Sandvik.

Starter i Hasvik

Førstkommende mandag starter iFinnmark på sin valgturné i forbindelse med årets kommunevalg. I hver kommune skal det arrangeres debatter og Hasvik kommune er første stoppested. Både Arbeiderpartiet med Eva Danielsen Husby, Senterpartiet ved Geir Adelsten Iversen og Høyre ved Thomas Hansen, stiller til debatt ledet av iFinnmarks Oddgeir Isaksen og Anna Lindbach.

– Dette er nok den største satsingen vi har gjort noen gang, og definitivt den største satsingen vi har gjort opp mot et valg. Det er ambisiøst å reise fylket rundt og arrangere 18 debattmøter, men vi gjør det jo fordi vi syns det er viktig, sier Sandvik.

– Målet er at flest mulig stemmer

I løpet av turneen vil iFinnmarks videobil ha reist 5.000 kilometer. Produsent på hele turneen er iFinnmarks redaktør Stian Eliassen.

– Dette er blant de mest omfattende prosjektene vi noen gang har gjennomført. Det krever mye planlegging og organisering, store ressurser og mye teknikk. For oss er det viktig å bidra til at valget blir dekket godt i alle finnmarkskommunene, så selv om 5.000 kilometer nå venter oss så gleder vi oss veldig til dette, sier han.

GLEDER SEG: Ansvarlig redaktør i Finnmarken, Anniken Renslo Sandvik, gleder seg til valgdebattene.

GLEDER SEG: Ansvarlig redaktør i Finnmarken, Anniken Renslo Sandvik, gleder seg til valgdebattene. Foto:

Anniken Renslo Sandvik skal være med til alle kommunene i Finnmarkens dekningsområde.

– Jeg gleder meg til å besøke alle kommunene i Øst-Finnmark, og møte både politikere og innbyggere som er opptatt av hvordan deres kommune kan bli best mulig å bo i, sier hun.

I sin Ukeslutt-leder « Nå braker det løs: Vi skal reise 5000 kilometer for demokratiet » skrev Sandvik om valgturneen og det kommende valget. Her trakk hun blant annet fram den lave valgdeltakelsen i Finnmark ved forrige kommunevalg. I 2015 var det kun 58,3 prosent av finnmarkingene som gikk til stemmeurnene.

– Jeg håper vi møter stort engasjement, og at engasjementet til slutt ebber ut i det viktigste, nemlig at flest mulig stemmer 9. september, sier ansvarlig redaktør i Finnmarken.

Håper mange møter opp

iFinnmarks valgturné gjennomføres i perioden 5. august til 5. september, med følgende turnéplan: 05.08 Hasvik, 06.08 Loppa, 07.08 Alta, 08.08 Kautokeino, 12.08 Hammerfest/Kvalsund, 13.08 Måsøy, 14.08 Nordkapp, 15.08 Lebesby, 16.08 Gamvik, 19.08 Berlevåg, 20.08 Båtsfjord, 21.08 Vardø, 22.08 Vadsø, 23.08 Sør-Varanger, 26.08 Porsanger, 29.08 Karasjok, 02.09 Nesseby, 05.09 Tana.

Du finner alle valglistene i Finnmark her.

PRODUSENT: iFinnmarks redaktør Stian Eliassen skal være med på hele turneen som produsent.

PRODUSENT: iFinnmarks redaktør Stian Eliassen skal være med på hele turneen som produsent. Foto:

– Vi håper mange tar turen til debattlokalene for å følger debattene, og kanskje stille noen spørsmål. De som ikke har anledning til å følge debatten på stedet vil likevel kunne oppleve debatten på nært hold når vi gjør en avansert flerkameraproduksjon som sendes direkte, avslutter Stian Eliassen.

Artikkeltags