Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer dette til Norge

Amerikanske bilskilt har lenge vært etterspurt av eiere av amerikanske biler i Norge. Nå får de endelig en gladnyhet: Slike bilskilt kommer nå til Norge.

– Den nye skilttypen skal etter planen lanseres 26. oktober i år. Skiltene kan tildeles biler hvor det ellers ville vært behov for tilpasninger for å få montert stort kjennemerke, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

De nye skiltene vil ha størrelsen 30,3 cm x 15,3 cm, samt ha bokstaver og tall plassert på to rader. For å gjøre det enklere for bileiere legges det opp til at de kan sende bilder som dokumentasjon for å vise at bilen har behov for slike kjennemerker, i stedet for at de må møte opp med bilen for fremvisning, heter det i en pressemelding torsdag.

– Dette er en ordentlig gladnyhet for eiere av amerikanske biler. Men bilentusiastene kan vente seg enda en god nyhet. Vi vil nå også åpne for å kunne kombinere personlige kjennemerker både med amerikanske kjennemerker og andre små kjennemerker. For å få dette på plass kreves imidlertid en del tekniske endringer og regelverksendringer. Forslag til endringer i regelverket antar vi å være klare for høring denne høsten, sier Hareide.

Kommentarer til denne saken