Gå til sidens hovedinnhold

Nå får fiskere i hele Finnmark kvotefiske kongekrabbe

Artikkelen er over 1 år gammel

Fremskrittspartiet får flertall i Stortinget for å endre vilkårene for å kunne delta i kongekrabbefisket i det kvoteregulerte området i Øst-Finnmark (øst for 26 grader øst), slik at også fartøy som er registrert i Vest-Finnmark, kan delta på samme vilkår som fartøy fra Øst-Finnmark.

Næringskomiteen på Stortinget har i dag avgitt sin innstilling på representantforslaget fra stortingsrepresentantene Bengt Rune Strifeldt og Morten Ørsal Johansen fra Fremskrittspartiet om å utvide områdeadgangen i det kvoteregulerte kongekrabbefisket.

Det skriver partiet i en pressemelding torsdag.

– Antall merkeregistrerte fartøy i de kommunene som inngår i det kvoteregulerte kongekrabbefisket er økt med 40 prosent de siste 10 år, mens antall merkeregistrerte fartøy i de resterende kommunene i Vest-Finnmark er redusert med 45 prosent i samme periode. Utviklingen har vært svært uheldig når fiskere og fiskefartøy i kommunene i Vest-Finnmark har registrert flytting til det kvoteregulerte området.

Les også

Frp gjør nytt forsøk på å gi fiskerne i vest tilgang til krabben i øst: – Nå må de slutte!

– Det har over lang tid vært jobbet målrettet og godt fra våre lokale og regionale representanter for å få gjennomslag i saken, både i fylkestinget og mot Stortinget, og det er derfor svært gledelig at det i dag er flertall for dette på Stortinget, sier Bengt Rune Strifeldt, fiskeripolitiske talsperson i Frp i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken