Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det avgjort: Dette skjer med restene av gammelbrua

Statens vegvesen har besluttet å rive restene. Det melder de på sine nettsider.

iFinnmark kommer tilbake med mer.

– Statens vegvesen har ikke lykkes med å finne løsninger for bevaring som alle parter kan akseptere. Det er derfor besluttet at også den østre kabelforankringen skal fjernes, slik at den nye veien kan ferdigstilles i tråd med de opprinnelige planene, skriver vegvesnet på sine nettsider.

Det har vært hett debattert om kabelfestene skal bevares i Tana bru. Saken har også vært oppe i kommunestyret i Tana, som ga ansvaret videre til Statens vegvesen. Nå har de altså besluttet at ingenting skal bevares.

– Vi har forståelse for at det er mange ulike ønsker og hensyn i denne saken, ønsket om å bevare noe av den gamle konstruksjonen, hensynet til den sårbare elva, og behovet for en trafikksikker vei, sier direktør Per Morten Lund i Statens vegvesen.

Videre:

– Vi har dessverre ikke klart å finne en løsning som alle kan enes om. Derfor har vi nå tatt beslutningen om å rive den gjenstående kabelforankringen, og at veien bygges i tråd med den vedtatte reguleringsplanen, sier Per Morten Lund.

Overfor iFinnmark opplyser Lund at kabelfestene skal rives og fjernes fra der de står nå og at Statens vegvesen ikke vil ta vare på de.

– Om det er noen andre som har interesse av å ta vare på dem, så kan vi se om det er praktisk mulig å få til, sier han.

LES OGSÅ: Full strid om bevaring av deler av gammelbrua: – Det er både uhørt og respektløst

LES OGSÅ: Bjørg-Anita refser sin tidligere arbeidsgiver: – Noe slikt opplevde jeg aldri gjennom mine år i etaten

LES OGSÅ: Striden om bevaring av restene av gammelbrua: Håper på enighet med kommunen

Kommentarer til denne saken