Gå til sidens hovedinnhold

Nå eller aldri

Finnmarksdebatten

Ansvarlig redaktør Stian Eliassen i mediehuset iFinnmark tar i kraft av sin ledelse et kraftig oppgjør med vindkraftmotstand og monstermastutbygging. Eliassen virker hardt politisk farget og bruker presserommet til egen mening.

Vi må ikke ende opp med å bli rekvisitter i et museum er overskrift og redaktørens uttalte mening.

LES OGSÅ: Finnmark må ikke ende som museum

Med det stempler han all motstand som forvirrede aktører på en teaterscene.

Ikke nok med det. Redaktør Eliassen veksler inn halvparten av Finnmarks kjøretøy i flunkende nye miljøforurensende elbiler. Man kan si mye om IFinnmarks behov for å drive politisk lobbyvirksomhet for europeisk storkapital, men dette innlegget tar det politiske tilsnittet til helt nye høyder.

Kjære redaktør Eliassen, Porsangerfolk og miljø og naturvenn.

Det er nå de politiske skillelinjene virkelig blir satt i lys. Linjene som viser hvem som vil selge naturen for en knapp og ett par glansbilder og de linjene som vil ta vare på artsmangfoldet og den unike naturen. Det er nå det skal synliggjøres og det er nå det skal avgjøres.

Nå eller aldri for naturen i Porsanger og i hele Finnmark. Sier vi ja til å bygge ut monstermast-linja, ja da sier vi også et stort ja til å bygge vindkraftanlegg. Og da har vi også sagt ja til å ødelegge enorme områder med urørt sårbar arktisk natur og dyreliv, den eneste i hele Europa, for evig og alltid. Det finnes ikke en angreknapp.

Men, hvis vi sier nei til bygging av monstermast-linje nå, så er det ikke slik at det er for evig og alltid. Hvis vi i fremtiden en gang finner ut at vi trenger en slik enorm 420 kV linje, ja da kan vi bygge den. Altså når vi trenger den, når behovet er der.

Det er ikke et nå eller aldri med en slik utbygging, men det er det for naturen, den vil for alltid være ødelagt om dette skjer. Det går ikke an å angre når linja står der og ubegripelig store arealer natur er ødelagt. Den kan ikke gjenskapes.

Vi kan heller bygge 420 kV monster-linje når vi ser at behovet er der. Og det er ikke nå, og heller ikke i den fremtiden vi ser foran oss. Så vær så snill, spar naturen for slike overgrep. Spar oss for slike overgrep. Vi trenger naturen, urørt.

Hvilken side står du på?

Kommentarer til denne saken