Én kommune i Finnmark trukket ut: Denne bør du ha med til valglokalet

DIGITALT: Velgerne får valgkortet sitt digitalt ved årets valg.

DIGITALT: Velgerne får valgkortet sitt digitalt ved årets valg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ved årets valg får velgerne i Vadsø kommune et digitalt valgkort.

DEL


Om få dager vil alle velgerne i Vadsø kommune motta valgkortet sitt. Nytt ved høstens valg er at det ikke er alle som får valgkortet sitt tilsendt i posten; de fleste vil få det tilsendt digitalt.

Instrukser på SMS

5. august vil velgerne motta en SMS som inneholder en lenke til valgkortet. Først må de logge inn via ID-porten, så kommer man automatisk til valgkortet. Denne skal vises fram i valglokalet. Du kan enten lagre valgkortet på mobilen, ta et bilde av dette, eller logge deg på når du kommer til valglokalet, heter det i en pressemelding.

– I valglokalet kan du gå inn i avlukket, finne din stemmeseddel, og så gå til urnen. Der må du vise legitimasjon, og valgkortet ditt. Det kan være lurt å ha valgkortet klart før du kommer til urnen, skriver Vadsø kommune i en pressemelding.

224 får valgkortet i posten

Ordningen er et forsøk der 18 kommuner og rundt 550.000 velgere får valgkortet sitt digitalt. Det er Valgdirektoratet som på vegne av Kommunal -og moderniseringsdepartementet, gjennomfører forsøket. Kommunene som deltar i ordningen er som følge:

Bergen, Bodø, Fredrikstad, Færder, Gjøvik, Gloppen, Grimstad, Hamar, Hå, Lillesand, Skaun, Skien, Stjørdal, Tromsø, Ulstein, Vadsø, Vanylven og Våga,

Innbyggere som har reservert seg mot digital kommunikasjon med det offentlig, eller ikke har benyttet ID – porten på 18 måneder, får valgkortet på papir via brevpost. I Vadsø er det 4668 velgere, 224 av disse har reservert seg om elektronisk kommunikasjon.

PS: Ingen velgere må ha valgkortet med seg for å stemme, men det sparer både velgeren for tid.

Artikkeltags