Partybunkerne i Yeh! legger snart ut sin første EP for salg. «Fire for en hundrings» inneholder fire av bandets ti egne låter.

– Jeg tenker at folk er blitt mer bevisste, de ønsker å ha noe og holde i handa, ha noe de fysisk kan sette på, sier vokalist Monica Michelsen.

Denne finnmarkingen har for lengst gjort LP til big business: Puskas har snudd minus 455.000 til pluss 284.000

– Digitalt makkverk

De gode vinyltallene er som forventet for Gunnar «Puskas» Schaiger. Han driver en musikkforretning, og har over 25.000 LP-plater i sin personlige samling.

– Dette er ikke sensasjonelt overraskende. Vinyl gir en varmere lyd. Folk er lei av det digitale makkverket, hevder altaværingen.

Butikken hans selger dobbelt så mange LP-er som CD-plater.

– Også de unge kommer og kjøper vinyl, og det er moro. Det har blitt litt kult, sier han.

 

Mer til artistene

Vinyl har nå passert digital omsetning i England, ifølge The Guardian. Nettavisen oppgir at det norske salget av platespillere er større enn salget av CD-spillere.

Yeh!-vokalisten håper folk velger å støtte artistene ved å kjøpe det fysiske formatet.

– De får ikke så mange kroner på digitalsalg. Ellers er det jo noe spesielt med lyden av vinyl, synes i alle fall jeg, sier Monica.

Musikkvideo

Utgivelsen markeres lørdag på Kooperativet i Vadsø. Loose Ends er med som oppvarmingsband.

Yeh! har spilt sammen i fire år. Bandet har produsert både musikkvideo og ti låter lang settliste de håper å reise rundt med.

Foreløpig har kvartetten framført sin 70-tallsinspirerte punk i Vadsø, Vardø og Kirkenes.

– Søndagen da vi filmet musikkvideoen var det enkelte av oss som hadde vært på en skikkelig fest. Vi var rimelig slitne under innspillingen. Men det har blitt mindre fyll og rølp de siste årene, oppgir Monica.

Nostalgi

Bandet har bestilt et hemmelig antall 40-grams EP-er fra et nederlandsk vinyltrykkeri. Tekstene handler i i-landsproblemer du ikke visste du hadde.

– Jeg vokste opp med vinyl, og har et nostalgisk forhold til formatet. Det er en utrolig god følelse å stå på EP-en i hånda, når vi har jobbet med den i et år, forteller Monica.

Yeh! består også av gitarist Morten Jørgensen, trommis Tony Tausvik og bassist/vokalist Frank Mosand.