Oslo-Bardufoss på én tank

Andre generasjon Volkswagen Golf BlueMotion er på vei ut til norske forhandlere. Med 99 gram CO2-utslipp per kilometer er dette miljø-spydspissen blant Golf-versjonene.

Andre generasjon Volkswagen Golf BlueMotion er på vei ut til norske forhandlere. Med 99 gram CO2-utslipp per kilometer er dette miljø-spydspissen blant Golf-versjonene. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Andre generasjon Volkswagen Golf BlueMotion er på vei til norske forhandlere. Forbruk: 0,38 liter per mil.

DEL

Det lave forbruket gir bilen (105 hk turbodieselmotor) en imponerende rekkevidde: På én tank kan du kjøre hele 1.477 kilometer, omtrent strekningen Oslo – Bardufoss.

Med 99 gram CO2-utslipp per kilometer er dette også miljøspydspissen blant Golf-versjonene.

11,3 sekunder

Modellen som er utstyrt med en 105 hk sterk og svært stillegående turbodieselmotor, har et utslipp på 99 gram CO2 per kilometer, ifølge Møller Gruppen.

Andre generasjon Golf BlueMotion er dermed den mest miljøgunstige bilen i sin klasse. Samtidig er den langt fra noen svekling. Motoren har et dreiemoment på 250 Nm og bilen akselererer fra 0 til 100 km/t på 11,3 sekunder.

Golf BlueMotion er en velutstyrt bil, noe som gir den et særegent og sportslig utseende. Lettmetallfelger, hekkspoiler som Golf GTI, mørke baklykter, sportslig utformede støtfangere og senket sportsunderstell er standardutstyr.

Ny teknologi

Volkswagens nye miljøbil er utstyrt med en spesialtilpasset femtrinns girkasse. En indikator holder føreren informert om hvilket gir som til enhver tid er det mest optimale.

Energien fra oppbremsing gjenvinnes og føres tilbake til batteriet. Et nytt motorstart- og stoppsystem bidrar til å redusere forbruket ved at motoren slås av automatisk når bilen stanser og starter av seg selv når føreren ønsker å kjøre videre.

I Norge kommer BlueMotion-modellene fra Volkswagen dessuten også med FN-sertifiserte klimakvoter for det første året inkludert i prisen. (ANB)

Artikkeltags