Disse har flest feil

Kjente og kjære bilmodeller på norske veier, men motorene er ikke feilfrie.

Kjente og kjære bilmodeller på norske veier, men motorene er ikke feilfrie. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

BMW, Audi og VW blant bilene med flest motorfeil.

DEL

Feil på motoren kan være svært frustrerende for oss bileiere. I tillegg kan det fort bli dyrt. Veldig dyrt, melder Broom.no.

I en ny undersøkelse utført av Warranty Direct er flere tyske bilmerker inne på listen over de ti dårligste når det gjelder motorfeil, av i alt 36 undersøkte bilmerker.

Warranty Direct er et britisk forsikringsselskap som tilbyr utvidet bruktbilforsikring som blant annet dekker reparasjoner på bilen.

Dermed får de også et ganske unikt statistikkgrunnlag på hva som går i stykker – og hvilke biler som har mest problemer.

Tyske biler sliter ...

Men det er ikke bare tyske biler som sliter. Aller verst går det ut over MG /Rover som tar en solid jumboplass foran Audi. Også Mini kommer svært dårlig ut, det samme gjør Saab.

Brooms bilekspert Benny Christensen har mange år bak seg i bilbransjen. Han har sett nærmere på undersøkelsen – og er ikke veldig overrasket over resultatet.

– Nei, det ser jo ikke bra ut dette for de tyske merkene. Men samtidig – det er jo en helt klart forskjell på det å bli bedre – og å bli best.

Les også: Disse bilene stopper mest

Dette gjelder for brukte biler

– En annen ting vi også må huske på er at dette gjelder bruktbiler – og altså ikke nye biler med fabrikkgaranti. Vi snakker altså eldre modeller her. Om fem år er jeg ganske så sikker på at denne tabellen ser annerledes ut, sier Benny.

– Et tredje parameter er jo også at både pris på reparasjonen og hvor lang tid bilen står på verksted spiller inn på Warranty Directs statistikk, altså ikke bare antall feil. Ganske sikkert er det også biler med litt store «risiko-motorer» som oftest blir forsikret i en slik ordning som her tilbys.

– Når det er sagt, er det all grunn til å ta dette på alvor. Vi vet jo at både BMW og Audi er drømme-bruktbiler for mange – gjerne med litt stor motor ... Det er altså ikke smart å bruke alle pengene på bilkjøp. Man bør helt klart ha en buffer til uforutsette utgifter og være klar over at dette kan være «risikosport»

Broom-klassiker: Dette er bruktbilene fra helvete

Tøffere behandling

– Hvorfor er Audi dårligere enn for eksempel VW, det er jo samme konsern og mye de samme motorene?

Det er langt på vei riktig, men kanskje gir Audi-eieren bilen sin litt tøffere behandling enn en VW-eier gjør?

De store motorene som for eksempel 2,5 TDI og 2,4- og 2,8-literne brukes jo i langt større grad i Audi enn i VW. Vi vet jo fra før at disse ikke er helt feilfrie, forklarer Benny.

Mekanisk makkverk

– Har du til slutt en kommentar til MG /Rover på soleklar jumboplass?

– Ja da – jeg vil tro at det er 1,8-literen som fantes iblant andre Rover 75, Land Rover Freelander og den lille caben MG-F som steller til mye av problemene her. Den kan vel nærmest beskrives som et mekanisk makkverk.

Vi har omtalt problemene med den motoren mange ganger her på Broom, så det overrasker meg ikke, avslutter Benny.

Klikk her for å se hele 10 på bunn-listen (ANB)

Artikkeltags