Lederen for moskeen i Hammerfest, Ali Sahid, sier at de tar avstand fra terroren i Sri Lanka.

– Vi fordømmer og tar avstand fra terroraksjonen på katolske og kristne kirker i Sri Lanka. Vi ber i moskeen, andre ber i kirken. Alle har sin religion og skal kunne gå trygt i kirken eller til moskeen, sier han.

Åtte eksplosjoner

– Hva tenkte du da du hørte om angrepet?

– Det er terror. Det er trist det som skjedde i Sri Lanka, sier han.

Ifølge VG er minst 321 drept, og 500 såret etter angrepene.

Tre kirker, St. Anthony's Shrine i Colombo, St. Sebastian-kirken i Negombo og Zion-kirken i Batticaloa på østkysten, og tre hoteller, Shangri-La, Cinnamon Gard og Kingsbury, ble angrepet nesten samtidig. Seinere gikk det også av to mindre eksplosjoner, skriver avisen.

Videre skrives det at seks av de totalt åtte eksplosjonene skjedde med kort mellomrom. Eksplosjonene i kirken skal ha skjedd under påskegudstjenestene søndag morgen.

Politibesøk

Moskeen i Hammerfest uttalte seg også etter at terror rammet to moskeer i New Zealand.

– Det er veldig trist det som har skjedd. Jeg tror at bakgrunnen må være muslimhat. Det kan ikke være sånn at det skal handle om forskjellig tro og hva slags religion folk tilhører. Alle har forskjellige synspunkt, sa Ali Sahid da.

Politiet besøkte moskeer i Norge i forbindelse med terroren da, også i Hammerfest.

– Det er naturlig at politiet tar kontakt med moskeer i forbindelse med en slik hendelse. Politiet vil ikke kommentere eventuelle ytterligere tiltak, skriver politiet i en e-post til iFinnmark.

LES OGSÅ: Moské fikk besøk av politiet: – Folk er redde og usikre