– Skadetallene viser at juli er den desidert farligste måneden for mobilen. Risikoen er tre ganger større for at den blir skadet i juli enn i desember, sier Torbjørn Brandeggen. Han er kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Årsaken er selvsagt at uteaktiviteten er mye større om sommeren, og når det er varmt i været slumser vi litt mer med smarttelefonen.

Hvert eneste år erstattes tusenvis av mobiltelefoner som er blitt borte eller skadet.

Mobiltelefonene blir bare dyrere og dyrere, de siste modellene koster gjerne over 10.000 kroner. Samtidig er mobilen en bærbar datamaskin som er sårbar for støt, slag, vann og sand.

– Det er klart at erstatningene øker i takt med at mobilene blir dyrere. Juli er feriemåneden framfor noen, og kurven for mobilskader sammenfaller med øvrige reiseforsikringsskader, sier Brandeggen.

Spesielt barn er ekstra utsatt for å miste eller skade mobiltelefonen sin om sommeren.

– Små barn og dyre smarttelefoner er en farlig kombinasjon. Det er greit å huske på når du låner ut din dyre mobil til junior for at det skal bli litt fred og ro, sier han. (ANB)

Slik sikrer du deg mot mobilskader

  • Tenk over om du virkelig trenger å ta med mobilen på alle aktiviteter.
  • Skaff deg en egen feriemobil som enten tåler ekstra mye eller som er billig.
  • Et kraftig og vanntett mobildeksel er en god forsikring i seg selv.
  • Barn bør ha mobiler som tåler røff behandling. Eventuelt vurdér en egen forsikring på barnas mobiler.
  • Sett på sporing av mobiltelefonen. Da er sjansen større for at du finner den igjen.
  • Det er ikke lurt å låne bort den dyreste mobiltelefonen til barna dine.
  • Unngå å gjøre mobilen lett tilgjengelig for lommetyver. Ikke minst i storbyene ute og hjemme samt på strendene er mobiltelefoner et yndet tyveriobjekt for lommetyver.