Vi inviterte alle klubbene i Finnmark til å delta på en helg med mye moro og sosialt samvær, som skulle avsluttes med mesterskap på søndags morgen. Med over 30 påmeldte barn, fra Vardø, Kirkenes og Lebesby, begynte vi med å gå i bassenget på lørdags ettermiddag. Der fikk barna mulighet til å bli litt kjent. Både barn og foreldre koste seg i vannet. Der ble det også tid til en liten fruktpause, med frukt sponset av lokalbutikken kolonial Knut Bye.

Etter bassenget var det duket for innlosjering på Vardø skole, hvor foreldrene til barna i Vardøklubben hadde laget Taco til alle sammen. Etter maten ble det satt på film, og barna spiste lørdagsgodteri før det var kveld og klargjøring til morgendagens mesterskap.

Under mesterskapet fikk alle prøvd seg på matta minimum seks ganger. Tre ganger i mønster og tre ganger i sparring. I tillegg var alle med og fikk prøve High Kick. Der er det om å gjøre å hoppe så høyt som mulig og treffe en target med spark. Det var også tre dommere som kjørte fra Kirkenes for å hjelpes til under mesterskapet. Barna fikk demonstrert high kick av tidligere norgesmester i øvelsen, Håvar Pedersen fra Kirkenes, som var med som dommer. Dette var første gang mange av barna fikk prøve seg på konkurransedelen av Taekwon-Do, og mesterskapet var en stor suksess.

Vardø Taekwon-Do klubb ønsker å takke alle som bidro, men en spesielt stor takk til Ishavskraftfondet som har gitt oss støtte til å kjøpe inn ekstra vester til barna, og til Avinor Vardø som sørget for at mesterskapet var helt gratis for alle utøverne.

Når mesterskapet var over fikk alle barna medalje og diplom, og de kunne dra hjem med mange nye venner og gode opplevelser. Arrangørklubben håper det blir enda flere deltagere til neste år, og at også utøvere fra Båtsfjord, Lakselv og Alta har muligheten til å komme, da det i år falt på en litt ugunstig helg for dem.