Onsdag ettermiddag ble det arrangert bygdekveld på Bøkfjord skole på Jakobsnes. Konferansier Victoria ønsket publikum velkommen. Scenen ble inntatt av elevene på mellomtrinnet, som fremførte et humoristisk skuespill, hvor den stakkars fortelleren hele tiden ble avbrutt av karakterer fra forskjellige eventyr. Her møtte vi både Rødhette, ulven, de tre små griser, Snehvit, Drømmeprinsen og Spiderman!

De 11 elevene på 1./2. trinn fremførte sangen Fidelibom-bom før 2. trinn fortalte vitser, som fikk salen til å humre. Har du hørn om høna som hadde så høy feber at hun la hardkokte egg??

5./7. trinn sang Coldplays Paradise. Landeplagen Baby Shark ble danset av en entusiastisk gjeng på småtrinnet. Triangel, trommer og diverse rytmeinstrument ble bragt fram i lyset når 3./4. trinn fremførte Trond Viggos udødelige slager Det var en gang.

 

Langt fra folk og høyt til fjells ligger Dunderly! Et hemmelig sted der monstre kan bråke, leke og ha så mye ludibunder de bare orker! Småtrinnet koste seg når de sang om monstrene til Endre Lund Eriksen.

 

Mellomtrinnet har i høst arbeidet mye med nettvett og mobilbruk, de fremførte sangen Du har lov å si nei. Det var en sang som burde få både liten og stor til å tenke over sitt eget forhold til bildedeling, man må faktisk spørre om lov først.

Enkelte temaer går aldri av moten, så mellomtrinnet børstet støv av United Support of Artists (USA) for Africas sang fra 1985: We are the world. Disse elevene er fremtiden, de som lager en lysere dag ved å stå opp for hverandre og spre godhet og varme til alle rundt seg.

Underholdningsavdelingen ble avrundet med at hele skolen danset BlimE dansen. Publikum gikk glade og fornøyde opp i kafeen og fortsatte det hyggelige samværet der.

 

Når det arrangeres bygdekveld, møter både ung og gammel opp, for skolen er den store samlingsplassen i bygda. Foreldre, søsken, tanter, onkler, besteforeldre, bygdefolk og elever som har gått ut av skolen for mange år siden kommer på besøk og støtter opp om Oppvekstsenteret arrangementer.

Inntekten fra kafeen går til leirskolekomiteen. Våren 2019 skal 6./7. trinn til Aarholdt-tunet leirskole i Stokke, Vestfold. Når støvet har lagt seg på Jakobsnes scene, må man vel brette opp armene og begynne å forberede juleshowet.

Grethe Skauge

Lærer, Bøkfjord skole

 

Har du et leserbrev fra en begivenhet i vårt fylke? Trykk på denne linken og send inn ditt bidrag til redaksjonen!