Mandag ettermiddag inviterte Jakobsnes oppvekstsenter til sommeravslutning på Jakobsnes scene. Konferansier Marie Olsen ønsket de fremmøtte hjertelig velkommen, og introduserte 6 flotte skolestartere fra Jakobsnes barnehage. De danset Isogaisa dansen (Elin Kaaven) og presenterte seg, før de besteg kjepphestene sine og galopperte ut.

1.-7. trinn fremførte en tilpasset versjon av musikalen «Stopp ikke mobb». Den ble skrevet i 2006 av to lærere i Rogaland; Helle-Ingunn Aaneland og Frode Skålevik. Den handler om Frida, ei skoleflink, trivelig jente, som mer enn gjerne hjelper både lærer og medelever. Noen i klassen synes det blir for mye av det gode, og synes hun smisker fælt med læreren. Etter hvert utvikler det seg slik at Frida blir plaget jevnlig, mistrives, og vil slutte på skolen.

Elevene fremførte 10 sanger, og det var flere nye solister som fikk vist seg frem. Victoria Kaaven Hallonen gjorde en fremdragende figur som den plagede Frida, hun sang «Hvorfor meg?» med slik innlevelse at publikum tok til tårene.

Det er ikke så enkelt å oppdage mobbing, så det kan komme som et sjokk for enkelte når det blir avslørt hva som skjer i klasserommet og skolegården. Maren, spilt av Elise Andrea Kalliainen, sang «Jeg har vært blind».

Frida har det tøft og får juling av Anette og gjengen. Far, Vova Skorospelkin, er fortvilet over behandlingen av datteren. Han fremførte sangen «Mi vesle jente».

Fridas venner Birte og Per, Marie Olsen og Adrian Aune Ebeltoft, ønsker å hjelpe, men de er redde for den truende gjengen til Anette. Læreren, Sofie Bønå Johannessen, oppdager at noe er galt, men hun skjønner ikke omfanget av det som skjer, siden ingen tør å si ifra til de voksne.

Anette, spilt av Dina Jansen Jørgensen, tar heldigvis til fornuft og ber om unnskyldning i sangen «Jeg angrer sånn».

Musikalen ble avsluttet med at alle elevene kom på scenen og sang «Stopp ikke mobb».

Etter at underholdningen var over, ble det blomsteroverrekkelser til lærerne og litt ekstra oppmerksomhet til Tobias Knutsen Stegavik, den eneste avgangseleven på Bøkfjord skole i vår.

Som vanlig stilte leirskoleforeldrene på 5./6. trinn opp med et bugnende kafèbord. Som seg hør og bør, var det loddsalg, og denne gangen var det Veronica Sørlie og Brage Lingås-Knutsen som stakk av med fruktkurvene.