Porsanger IL gutter 17 kom i år til kvartfinalen i b-sluttspillet under Norway Cup. En uke etter turneringen i Oslo deltok laget på Altaturneringen, der de tok sølv. I høst gikk de hele veien til topps, da de tok gull og ble kretsmestere i gutter 17-serien i Finnmark. Onsdag kveld ble årets prestasjoner feiret med god mat og drikke på klubbhuset til Porsanger IL. Fotballutvalget disket opp med taco og brus for å gjøre stas på guttene. Guttene selv er fornøyde med det de har prestert denne sesongen, og nå er de godt i gang med planleggingen av neste sesong. I juli setter de seg på flyet ned til Oslo for å delta på Norway Cup nok en gang.

Vi har hatt en god dialog med hovedstyret i PIL, og har fått tillatelse til å reise ned en gang til på en egenfinansiert tur. Det som er ekstra gøy er at det neste år for første gang i historien vil være to lag fra Porsanger IL representert under Norway Cup. For i tillegg til guttene skal også jenter 16 reise ned med sitt lag. Dermed kan de støtte hverandre og heie på hverandre under kampene – det er godt med en stor og sterk ”tolvte mann” på sidelinja. Det at en klubb fra Finnmark får til å stille med to lag under en av verdens største turneringer er en stor bragd, det viser at vi har en god dugnadsånd i klubben og at det arbeides godt med klubbens målsetting om ”flest mulig, lengst mulig”.

Som en del av finansieringen til Norway Cup vil guttene arrangere årets håndarbeidsmesse i Porsanger lørdag 20. oktober fra kl. 10–16 i Lakselv sportshall (også kjent som aulalen). Håndarbeidsmessa arrangeres for fjerde år på rad. Flere av guttene har vært med siden oppstarten i 2015, mens for noen er det andre gang de er med på arrangementet. Guttene har hovedansvaret for messa på selve dagen, og de synes at håndarbeidsmessa er en flott dugnad. De jobber sammen mot et felles mål, samtidig som de gir et tilbud til lokalsamfunnet gjennom arrangementet. Ifølge trener Sindre Masternes er håndarbeidsmessa er en fin arena for å styrke og jobbe videre med det gode samholdet i laget. Både guttene, treneren og foreldre/foresatte blir bedre kjent med hverandre og har det gøy sammen under arrangementet.

Messa er fullbooket med 47 standplasser i år, og det er også utstillere som har satt seg opp på venteliste. Det er en populær messe både for utstillere og besøkende. Vi har noen utstillere som har vært trofaste fra starten av, og det er gøy å se hvordan disse har utviklet produksjonen sin fra år til år. Hvert år har vi også fått inn nye utstillere, og det er spennende å se hva de kommer med. I år har vi et bredt utvalg håndarbeid representert, blant annet treprodukter, produkter av reinhorn og reinskinn, smykker, malerier, foto, diverse mat og drikke, sjal, luhkkaer, juledekorasjoner, glassprodukter og mye forskjellig innen søm og strikking.

På håndarbeidsmessa vil vi ha et eget lotteri, der de flotte premiene er gitt av utstillerne og av næringslivet i Porsanger. Vi vil også ha et lite bruktmarked hvor våre gjester kan finne mange fine artikler til en billig penge. Som et tilbud til barna vil vi ha en liten barnekrok med tegnesaker Her kan barna lage en fin tegning til oss, og mot slutten av dagen vil vi trekke en tilfeldig vinner av et gavekort.

Kafeen vår under håndarbeidsmessa er vi svært stolte av! Her serverer vi to smakfulle lunsjretter; salaten ”Rein på sommerbeite” som har vandret med oss siden 2015, og årets nykommer – ”Meksikansk høst”, som er en spennende ostesuppe. Begge rettene er både laktose- og glutenfrie. Vi har et stort kakebord med et bredt utvalg nydelige kaker, her vil en også finne laktose- og glutenfrie varianter. I tillegg serverer vi pølse med brød/lompe, vafler, popkorn, sukkerspinn og varm eller kald drikke.

De som har besøkt messa tidligere år har trivdes godt, og mange har startet julegavehandelen nettopp her. Vi har inntrykk av at folk liker å være tidlig ute med julegavene, og at håndarbeidsprodukter er blitt svært populært å gi i gave til noen man er glad i. En av de beste tilbakemeldingene både fra utstillere og besøkende er ”Dette var gøy! Vi kommer tilbake neste år!”. Vi ser at vi har fått noen ”stamgjester” opp gjennom årene, og ønsker både dem og alle nye gjester hjertelig velkommen til et trivelig arrangement. Vi skal gjøre vårt beste for at det blir en fin opplevelse!

Avslutningsvis vil guttene hedre jenter 13, som også ble kretsmestere i år. Gratulerer!

Kine Haugli

Forelder