Medaljedryss for Finnmark

Av
DEL

Innsendt leserinnhold I helga var det NM i ITF Taekwon-Do i Stavanger. Det var 470 utøvere, 63 dommere, og 9 ringer. Det er første gang NM kjøres med 9 ringer. Dette er på grunn av at det har vært økt vekst for hvert år, og det er nå 12 000 medlemmer i ITF-seksjonen i Norges Kampsportforbund. Dette gjør at det er gjev konkurranse om medaljene.

Fra Finnmark reiste totalt 13 utøvere, to coacher og fem foreldre, fra klubbene Alta, Kirkenes og Vardø. Lørdagen ble en lang dag i hallen. Utøverne var i hallen kl. 07.30 og var ikke ferdige før kl. 17.30. Men det ble belønning for strevet og all treningen i forkant.

Marte Brasøy Sætrum fra Vardø startet medaljesankingen med en bronse i mønster for 3.-4.Dan. Hun møtte regjerende europamester i semifinalen, men følte hun fikk ut sitt beste, og var fornøyd med egen prestasjon selv om det ble tap. Deretter fulgte Celine Christensen Olsen, også Vardø, opp med bronse i mønster for jenter 17–18 år med sort belte. Det var 20 utøvere i klassen. Her var pallen tapetsert av landslagsutøvere, så det var svært høyt nivå i klassen. Tuva Valvatne fra Kirkenes toppet mønsterprestasjonene med gull i mønster for jenter 17–18 år med rødt belte. Her var de 14 utøvere i klassen, så det var en stor prestasjon.

Etter lunsj var det klart for frisparring. Her startet Cecilie Foss Westgaard medaljesankingen med en solid bronse i klassen senior damer -62 kg. De var 10 utøvere i klassen. Cecilie tapte knepent mot landslagsutøver i klassen, men følte selv at hun har hatt stor personlig utvikling siden fjoråret, og var svært fornøyd med egen innsats.

Celine Christensen Olsen ble norgesmester i klassen jenter 17–18 år sort belte -50 kg. Hun møtte en annen landslagsutøver i finalen, som hun har tapt mot flere ganger tidligere. Hun var derfor ekstra glad for at hun endelig hadde klart å heve seg.
Esben Ringbu Jensen fra Alta vant sølv i klassen gutter 17–18 år sort belte -62 kg. Eivind Dalhaug fra Kirkenes vant sølv i klassen gutter 15–16 år sort belte -75 kg.

På lørdags kveld var det duket for bankett på Clarion Hotel Energy med 650 deltakere. Der ble det delt ut diverse hederspriser, og Celine Christensen Olsen fra Vardø ble tildelt prisen for beste junior dame i 2018 etter å ha tatt to bronsemedaljer på EM i Slovenia i april i fjor.

Søndag var det frisparring for rødbeltene som sto på programmet. Eskil Svane fra Alta var med på NM for første gang. Han gikk veldig bra sparring, og gikk en veldig god kamp i finalen, men motstanderen ble for sterk på slutten, så han endte opp med sølv i klassen gutter 13–14 år rødt belte -62 kg.

Sondre Nordal fra Kirkenes var i en stor klasse med 12 utøvere. Han gikk veldig bra i de første kampene. I semifinalen tapte han dessverre i siste sekund, men i en så stor klasse, er 3. plass og bronsemedalje veldig bra.

Så var det to jenter fra Vardø som var i samme vektklasse. Ronja Wiker Elverum og Celina Wilhelmsen. Begge to slo all motstand frem mot finalen, så det ble en ren Vardøfinale. Det ble en fantastisk spennende kamp. Ronja ledet i begynnelsen, men Celina hentet inn forspranget i de siste sekundene, og kampen gikk til ekstraomgang. Igjen tok Ronja ledelsen, men på slutten svingte resultatet frem og tilbake. Når klokka stoppet, var det klart at Celina hadde trukket det lengste strået, og gikk av med seieren. Det ble dermed gull til Celina og sølv til Ronja, som også var med på NM for første gang. De gikk i klassen jenter 15–16 år rødt belte -55 kg.

Mesterskapet avsluttes med lagsparing. Her deltar utøverne fra Finnmark sammen med utøvere fra Troms og Nordland. Sondre Nordal og Eivind Dalhaug deltok i junior herrer, og gjorde mange gode kamper for laget. De møtte Region Vest i semifinalen, og de ble for sterke, men de slo sterkt tilbake og vant klart mot Region Nord-Vest i bronsefinalen, og fikk derfor med seg en ekstra medalje i bagasjen.

Totalt vant dermed Finnmarks utøvere 13 medaljer. 3 gull, 4 sølv og 6 bronse. Det sier seg selv at med 470 utøvere kan ikke alle utøverne vinne medalje. Så med 13 utøvere og 13 medaljer må Team Finnmark si seg svært fornøyde. Julie Sundstrøm og Øyvind Friskilä fra Kirkenes, og Kai Robert Vedel fra Alta var ikke like heldige denne gangen. Alle presterte svært bra, men hadde ikke marginene på sin side. Da er det bare å fortsette å trene, da det kommer nye muligheter.

Det viktigste med mesterskapet er likevel det gode samholdet i laget, og de vennskapene som formes i og utenfor hallen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken