Ifølge Facebook-siden til den samiske videregående skolen i Karasjok, settes alle elevene i karantene inntil videre. Dette skjer etter at smittevernlegen i kommunen mistenker at skolen har hatt besøk av en person som kan være smittet av korona, skriver skolen. Legen har anbefalt karantene fram til testresultatet foreligger.

Dersom testen er positiv, vil karantenen vare i totalt 14 dager.

Tidligere denne uka ble en av lærerne ved samme skole satt i karantene, etter at hun hadde tatt samme fly som en koronasmittet person. Les mer her.

Etter at skolen hadde besøk av en gruppe elever og lærere fra Nord-Troms, anbefalte smittevernlege Georg Nasr ved Karasjok kommune å sette hele skolen i karantene fram til lørdag.

– Bakgrunnen til dette er at vi betrakter elever og ansatte ved skolen som nærkontakter til en pasient vi har sterk mistanke om har koronasmitte, sier Nasr under et ekstraordinært møte med kommunen sent tirsdag kveld.

Det melder NRK Sápmi.

En av elevene i reisefølget på 31 personer utviklet symptomer på koronaviruset Covid-19 mandag kveld, med høy feber og luftveisinfeksjon.

– Symptomene forverret seg utover dagen tirsdag, forteller Nasr ifølge NRK.

Eleven som er mistenkt smittet har vært på reise i Frankrike, på grensen til Nord-Italia, og har reist med tog som går inn og ut av Italia.

Elever og lærere ved videregående skole i Karasjok anmodes til å holde seg hjemme frem til testsvaret er klart. Dersom prøven er positiv, vil skolen og reisefølget fra Nord-Troms settes i karantene i ytterligere 14 dager.

– Vi har diskutert dette med Folkehelseinstituttet, og konklusjonen er at vi skal behandle dette som et bekreftet tilfelle, sier kommunelegen videre, ifølge NRK Sápmi.