Det var med usigelig sorg jeg mottok budskapet om Thomas Hansson sin bortgang.

4. mai – bare 59 år gammel, sovnet Thomas inn i sitt eget hjem med sin nærmeste familie rundt seg

Jeg var så heldig at jeg fikk anledning til å jobbe sammen med Thomas i ulike sammenhenger.

Det er med både savn og glede jeg minnes årene bak lysbordene på Finnmarksposten og senere i trykkeriet på Nordkapphuset.

Thomas hadde en unik teknisk innsikt og var en særdeles dyktig typograf; engasjert i alt han deltok i, kunnskapsrik og handlingsorientert og med en bred kontaktflate både faglig og privat.

Nu når livstråden er brutt er det likevel ikke faglig dyktighet jeg først og fremst tenker på, men tankene går til Sissel som har mistet en kjær ektemann, barna Stian og Terje som har mistet sin, alltid omsorgsfulle, pappa og Thomas sin nærmeste familie og venner som sitter i sorg og savn etter et enestående menneske.

Thomas sin kamp mot sykdommen hadde ingen grenser; Thomas hadde bestemt seg for å leve så normalt som mulig, der omtanken for andre var intens og levende. Å se han mestre sin skjebne var en lavmælt tale til oss alle om både livet og døden.

Til tross for utallige behandlinger og den stadig vekslende situasjonen mellom håp og fortvilelse valgte Thomas og Sissel å brukte sin tilmålte tid sammen med utallige flotte turopplevelser i tillegg til sosialt samvær med familien.

Når hans omfangsrike vennekrets så uventet mottok det brutale budskapet om at Thomas måtte gi tapt for sykdommen skal vi likevel stoppe litt opp; i sorgen er det så lett å glemme livets små detaljer, men gode og vakre minner tvinger seg frem når den aller gladeste gutten plutselig er borte.

Thomas er lett å minnes; strålende glad og fargerik både i det ytre og det indre, med et humør og en utstråling som åpnet både dører og hjerter. Egenskaper som gjorde Thomas til en så populær og god venn for så mange.

Nå er Thomas borte

Onsdag 15. mai ble Thomas stedt til hvile fra Sallirsalen i Tromsø.

Hans sorti ble markert med en verdig minnestund, med taler fra hans nærmeste familie i tillegg til vakre, musikalske innslag.

Vi er mange som minnes Thomas i glede – med takk for den tida vi fikk sammen

La mine enkle ord uttrykke min deltakelse i sorgen over Thomas Kristian Hansson sin bortgang.

Hvil i fred kjære venn

Ronald A