Midnattsrocken har de første navnene klare for 2019: – Vi kommer i mål, derfor er vi i gang med bookingen

SLIPPER NAVN: Sten Rune Pettersen og styret i Finnmark Festivalarrangør AS har startet bookingen for Midnattsrocken 2019. Fredag slapp de de første navnene på plakaten.

SLIPPER NAVN: Sten Rune Pettersen og styret i Finnmark Festivalarrangør AS har startet bookingen for Midnattsrocken 2019. Fredag slapp de de første navnene på plakaten. Foto:

Styreleder Sten Rune Pettersen sier festivalen har kontroll på redningsaksjonen, og nå slipper han fire navn for 2019-utgaven av Midnattsrocken.

DEL

Til tross for at det nå pågår en økonomisk redningsaksjon av selskapet bak Midnattsrocken, Finnmark Festivalarrangør AS, er styret så sikker i sin sak at de allerede nå har påbegynt plakaten for festival neste sommer.

– Vi kommer i mål, derfor er vi i gang med bookingen, slår styreleder Sten Rune Pettersen fast.

– Vil tilbake til gamle røtter

Daglig leder Jon Arne Pettersen er for tiden permittert på grunn av den økonomiske situasjonen i selskapet. Nå drives festivalen av styret, og et knippe frivillige.

– Situasjonen nå er at festivalen drives av styret, og de frivillige gruppelederne. De fleste av de som var med tidligere er med nå. Sammen står vi for booking, målet er å jobbe seg tilbake til der vi var i 2011. Vi vil litt tilbake til de gamle røttene, og musikken skal ha høy fokus for festivalen, sier Pettersen.

Fire navn på plakaten

Det ble fredag klart at det blir et gjensyn med Gåte på Brennelvneset. Samtidig har gjengen bak festivalen sikret seg Stjernekamp-vinneren, Ella Marie, med bandet Isák. Også kontrakter med Nico & Vinz og OnklP er signert.

– Dette er navn som er populære og i vinden. Vi tror disse navnene vil dra mye folk. Stort sett alle disse navnene har vært ønsket av publikum, og vi føler at vi har vært heldige å få et knippe med så populære band til det første slippet. Men det kommer flere godbiter, frister Pettersen.

– Hvilken retning blir bookingprofilen for neste års festival?

– Vi tenker å prøve å nå de fleste med bookingen. Vi ønsker ikke å legge inn "fyllmasse" bare for å fylle opp plakaten. Vi vil ha kvalitet på plakaten. Og vi ønsker også å slippe til lokale finnmarksband. Så langt føler jeg vi har truffet, slår styreleder Pettersen fast.

Artikkelen fortsetter under bildet.

GJENSYN: Mange husker Gåtes besøk på Brennelvneset på 2000-tallet. Etter flere års pause i bandet er de tilbake i manesjen, og nå har Midnattsrocken sikret seg et gjensyn med bandet som var svært populært da de sist var aktive.

GJENSYN: Mange husker Gåtes besøk på Brennelvneset på 2000-tallet. Etter flere års pause i bandet er de tilbake i manesjen, og nå har Midnattsrocken sikret seg et gjensyn med bandet som var svært populært da de sist var aktive. Foto:

Legger seg flat

– Hvordan er det for styret å hoppe inn i rollen som aktive drivere av en så stor festival?

– Det er jo tøft, men et kjent landskap. Det blir litt arbeidsbelastning for styret, men vi ser ikke noen annen løsning akkurat nå. Økonomisk sett er vi på bar bakke, og vi må inn med ny kapital. Dette har vi fått positive meldinger fra næringslivet om. Men det blir et dugnadsår "deluxe", sier Pettersen, som i sin "sivile rolle" jobber med noe helt annet - entreprenørvirksomhet innen elektro og bygg.

– Du nevner at Midnattsrocken skal tilbake til sine gamle røtter, hvilke endringer kan publikum vente seg?

– Det var en del negative tilbakemeldinger i år, på bookingen især. Dette må vi ta til oss. Vi kan ikke annet enn å legge oss flat i forhold til det som har skjedd. Samtidig vil vi jobbe med å få opp standarden på det meste. Mye vil skje gradvis, men allerede neste år ser vi for oss å få på plass et større øltelt, slik at folk kan være innomhus dersom været er dårlig, forteller han.

Ella Marie Hætta Isaksen fra Tana vant Stjernekamp 2018.

Ella Marie Hætta Isaksen fra Tana vant Stjernekamp 2018. Foto:

Artikkeltags