Signerte milliardartist: – Det er nok det største navnet vi har hatt på Midnattsrocken

VERDENSKJENT: Alan Walker, opprinnelig fra Northampton i England, startet musikkarieren på gutterommet i Bergen. Han ble verdenskjent i 2015, da han ga ut singelen "Faded".

VERDENSKJENT: Alan Walker, opprinnelig fra Northampton i England, startet musikkarieren på gutterommet i Bergen. Han ble verdenskjent i 2015, da han ga ut singelen "Faded". Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Han har milliarder av avspillinger på Youtube og har mottatt platinium i ti land. Nå kommer han til Brennelvneset.

DEL

Mange av låtene som har ljomet ut av festivalcampingens mange store høyttalere kan til sommeren oppleves rett fra scenen. Midnattsrocken har nemlig sikret seg den norske verdensartisten Alan Walker.

Styreleder i Finnmark festivalarrangør AS, arrangørselskapet bak Midnattsrocken, er tydelig stolt.

– På en skala fra en til ti over bookinger vil jeg nok si at det er en tier. Det er nok det største navnet vi noen gang har hatt på Brennelvneset. Det er et navn som er i vinden i dag, og som har herjet hitlister på alle kontinenter, sier Sten Rune Pettersen.

(Teksten fortsetter etter bildet)

UNDERHOLDT KONGEPARET I KINA: Alan Walker besøkte i 2018 Kina, der han underholdt kongeparet og flere hundre gjester under vennskapskvelden på Phoenix i Beijing.

UNDERHOLDT KONGEPARET I KINA: Alan Walker besøkte i 2018 Kina, der han underholdt kongeparet og flere hundre gjester under vennskapskvelden på Phoenix i Beijing. Foto:

– Et godt innhugg på budsjettet

Det var ikke bare å løfte av røret og bestille artisten, skal man tro Pettersen. Han forklarer at det har vært en lang prosess for å få verdensstjernen til sommerens festival.

– Vi har jobbet noen måneder med ham. Først onsdag denne uken fikk vi kontrakten på plass.

– Hva må man betale for en artist som Alan Walker?

– Noe pris kan vi ikke gå ut med, men han koster selvsagt litt når han er så kjent. Han gjør et godt innhugg i budsjettet, men vi har økt budsjettet en god del sammenliknet med i fjor - nettopp for å få til slikt. Vi mener fremdeles det er musikken som er varen vi selger, derfor må budsjettet stå i forhold til det, sier Pettersen.

(Teksten fortsetter etter bildet)

TROR PÅ REKORD: Styreleder Sten Rune Pettersen tror Alan Walker kan bidra til ny besøksrekord på Brennelvneset. Den stående rekorden er 14.000 besøkende.

TROR PÅ REKORD: Styreleder Sten Rune Pettersen tror Alan Walker kan bidra til ny besøksrekord på Brennelvneset. Den stående rekorden er 14.000 besøkende. Foto:

Tror campen blir utsolgt

Signeringen av Alan Walker tror Pettersen kan føre til rekord og en utsolgt festivalcamping.

– Slik plakaten er tatt i mot så langt, sammen med signerigen av Walker, så tilsier magefølelsen at vi kan få ny rekord, sier Pettersen, som legger til:

– Jeg har tro på at campen igjen kan bli utsolgt, så folk bør nok være litt tidligere ute i år for å få plass på campen.

(Teksten fortsetter etter grafikken)

Publikum etterlyser rock

På Midnattsrockens facebooksider etterlyser flere mer rock på programmet. Pettersen kan imidlertid ikke love at det blir en svært rockete plakat for årets utgave av Midnattsrocken.

– Vi jobber med det, men det har vært veldig vanskelig å få et rent rockeband hit i år. Veldig mange er allerede booket. Vi har slitt med at vi har kommet sent i gang med bookingen i år. Vi jobber fremdeles med det, og man skal ikke se bort fra at vi klarer ett band. Men vi kan ikke love noe.

– Men vi skal komme i gang tidligere med neste års festival, og vil starte bookingen allerede før årets festival starter, lover Pettersen.

Mer fokus på musikken

Likevel håper styrelederen at publikum sier seg fornøyd med plakaten som tegner seg. Tidligere har det vært en økt fokus på festivalcampingen, mens man nå retter sterkere fokus på plakaten.

– Jeg tror det er viktig å ha fokus på scenen og musikken. Helheten er selvsagt også viktig. Det er nok mange som også er på Midnattsrocken på grunn av festivalcampingen, men skal festivalen lykkes må vi ha god musikk. Musikken har vært bra tidligere år, men vi må opp på et høyere nivå for å være tilbake der vi var for en del år siden, slår Pettersen fast.

Dette er Alan Walker

Artikkeltags