Meteorologen: – Har du avspasering til gode, ta den ut i midten av neste uke

PÅ TAMPEN: - I midten av neste uke kan vi glede oss til tre dager med sommervarme.

PÅ TAMPEN: - I midten av neste uke kan vi glede oss til tre dager med sommervarme. Foto:

Skal vi tro meteorologen trenger du ikke pakke bort shortsen riktig ennå. Onsdag kommer nemlig sommeren, med over 20 grader og sol.

DEL

Helt på tampen, med bare ei uke igjen av årets siste sommermåned august, kommer vakthavende meteorolog ved Værvarslinga for Nord-Norge, Håvard Thorset, med en gledestrålende nyhet: Onsdag, torsdag og fredag, i hele tre dager til ende, kan vi nyte godt over 20 grader og sol – over hele Finnmark.

– Etter en sommer som har vært preget av mye kjølig vær over hele vårt nordligste fylke, kan det være lurt å nyte disse tre varme dagene i Finnmark. Har du avspasering til gode, kan det kanskje være lurt å ta de ut nå, sier Thorset.

Begynner grått

Men uka begynner mistrøstig med et tungt og grått lavtrykk fra sør. Lavtrykket siger inn i to fronter som vil sveipe over hele fylket med regn, østlig frisk bris til opp mot stiv kuling på kysten.

Tirsdag danner det seg et nytt frontsystem sørfra, som gir overskyet og regn de fleste steder.

Men så, fra onsdag morgen ser det hele ut til å snu fullstendig.

Godt over 20

– Om prognosene slår til, vil hele Finnmark få et fantastisk vær med godt over 20 grader og sol. På innlandet, hvor det er en stillere type vær, vil gradene stige til langt over 20. På kysten må vi regne med mer vind, som det gjerne er i solvær her, men temperaturene vil fortsatt være over 20, det blir ingen nedbør, helt skyfritt og sol.

I tre dager varer altså den varme sensommeren, før helga slår inn og prognosene begynner å vakle.

Kaldt igjen til helga

– Det er mulig at været begynner å slå om allerede sent fredag. Det vil fortsatt være varmt, men det kan komme nedbør. Lørdag ser det ut til å bli et værskifte, med kaldere luft og regn.

– Så den som har muligheten til det; nyt siste smak av sommer utendørs i midten av neste uke, sier vakthavende meteorolog Håvard Thorset.

Artikkeltags