Gå til sidens hovedinnhold

Melkøya kan bli stengt i ett år

Artikkelen er over 1 år gammel

Det melder Equinor mandag morgen.

– Kartlegging av skadeomfanget etter brannen på Hammerfest LNG 28 september indikerer at LNG-anlegget vil være nedstengt i inntil 12 måneder for utbedringer. Foruten brannskader på luftinntaket på en av anleggets fem kraftturbiner, har store mengder sjøvann fra slokkearbeidet skadet andre hjelpesystemer som elektroutstyr og kabler i anlegget, heter det i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Månedens finnmarking er Hammerfest Brann og Redning

Ingen blir permittert

Kommunikasjonssjef Eskil Eriksen i Equinor sier til NTB det ikke kan sies nøyaktig hvilke konsekvenser dette får på lang sikt for de ansatte, men understreker at det er helt uaktuelt å permittere noen per nå.

– Vi har mye arbeid og aktivitet å drive med mens anlegget er nedstengt. Det er mye å gjøre før vi er tilbake i produksjon. Så kan ikke jeg spekulere i om det vil bli aktuelt med endringer senere. Men vi ser for oss at vi heller vil ha behov for økt kapasitet for å komme tilbake i produksjon, sier han.

Arbeidet som skal utføres, inkluderer brannskader på luftinntaket på en av anleggets fem kraftturbiner. I tillegg har store mengder sjøvann fra slokkearbeidet ødelagt andre hjelpesystemer som elektroutstyr og kabler i anlegget. Det er arbeidsomfanget fra disse følgeskadene som er mest omfattende, og stansens varighet vil avhenge av leveransetid på nødvendig utstyr.

Påvirkes av korona

Det er arbeidsomfanget fra disse følgeskadene som er mest omfattende, og stansens varighet vil avhenge av leveransetid på nødvendig utstyr. Fremdriften vil også bli påvirket av de til enhver tid gjeldende smittevernstiltak for håndtering av Covid 19-viruset.

– Sikkerhet har første prioritet og vi vil ikke starte anlegget før vi er sikre på at det kan gjøres på en trygg måte. Derfor har vi jobbet systematisk og grundig med å kartlegge skadene etter brannen og vurdere den tekniske tilstanden på anlegget. Selv om mye kartleggingsarbeid gjenstår, og usikkerheten er stor, så er nå vårt beste estimat for oppstart 1. oktober 2021, sier anleggsdirektør Andreas Sandvik i pressemeldingen.

– Vi vil benytte nedstengingsperioden til også å gjennomføre annet vedlikehold og utbedringsarbeid planlagt for 2021. Dette omfatter både løpende vedlikehold og vedlikehold planlagt i en revisjonsstans våren 2021, fortsetter Sandvik.

LES OGSÅ: Anleggsdirektøren svarte om Melkøya-brannen: – Det var aldri fare for befolkningen

Granskes

Equinor, samt Petroleumstilsynet (Ptil) og politiet har startet granskinger av brannen og dette arbeidet vil pågå ut året.

– Brannen på Hammerfest LNG var en meget alvorlig hendelse. De ulike granskingene av hendelsen blir viktige for å identifisere tiltak som skal forhindre at lignende hendelser kan skje igjen, sier Grete B. Haaland, direktør for alle landanlegg i Equinors portefølje i pressemeldingen.

Les også

Anlegget stengt til over nyttår: – Utreder årsaken

Det var NRK om først omtalte saken mandag.

Kommentarer til denne saken