Du setter vel ikke melken her?

Melken bør ikke stå i kjøleskapsdøra.

Melken bør ikke stå i kjøleskapsdøra. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det kan føre til uønsket bakterievekst og at den raskere blir dårlig.

DEL

(Nordlys) De fleste setter melken i kjøleskapsdøra, men det er ikke alltid så lurt.

– Selv om det er vanlig praksis, bør man ikke oppbevare melken i kjøleskapsdøra. Der er den mer utsatt for varierende temperaturer, sier ernæringsrådgiver Terese Glemminge Arnesen til nrk.no.

Skal melken vare lengst mulig bør den holdes jevnt kald, og ved maksimalt fire grader.

– Hvis ikke kan den få en uønsket bakterievekst og bli sur på smak, forklarer hun.

Seniorforsker ved Matforskningsinstituttet, Nofima Solveig Langsrud, sier til NRK at undersøkelser har vist at de øverste hyllene og døra i kjøleskapet er de varmeste stedene.

– Du bør helst ikke ha melken der hvis du ønsker at den skal holde lenge, sier hun.

Men hun legger til at det er vel så viktig at matvarer som er spiseklare og ikke skal varmes opp før bruk, oppbevares i de kaldeste delene av kjøleskapet.

– Dette gjelder blant annet mykoster, middagsrester og pålegg som ikke inneholder konserveringsmiddel, sier hun. (ANB)

Artikkeltags