Melder om mye snø og ett tilfelle med trafikalt problem

VINTERFØRE: Flere fjelloverganger i Finnmark er hvite av snø. Slik så det ut på Ifjordfjellet torsdag morgen.

VINTERFØRE: Flere fjelloverganger i Finnmark er hvite av snø. Slik så det ut på Ifjordfjellet torsdag morgen. Foto:

DEL

Vervarslinga for Nord-Norge sendte onsdag ut gult farevarsel for mye snø i Finnmark. Sludd- og snøbygger kommer helt ned til havnivå, for det meste i kystnære strøk. Bilistene oppfordres til å beregne ekstra tid til transport og kjøring. «Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene», heter det av varslet.

Hvitt på veiene

Torsdag morgen var det snø og isdekke på flere fjelloverganger, blant annet Sennalandet, Hatter, Bekkarfjord – Hopseidet, Snefjord – Havøysund, Kongsfjordfjellet og Båtsfjordfjellet, ifølge Statens vegvesen oversikt over veimeldinger i Finnmark.

Det advares også mot stedvis rim og tynn is på E45 mellom Øvre Alta og Gievdneguoika.

Veitrafikksentralen har fått melding om vinterlige forhold på veiene, men har så langt ikke registrert noen hendelser i trafikken.

Måtte sette på kjetting

Politiets operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Eirik Pedersen, kan dog melde om utfordrende kjøreforhold i Kløfta i Alta, grytidlig torsdag morgen.

– Vi fikk melding om en lastebil med henger, og en trailer, som sto i veien der. De hadde problemer på grunn av glatt føre. De satte på kjettinger og kom seg videre, sier han.

Og legger til:

– Ellers har det vært stilt.

Slik blir været

Meteorologene venter nordvestlig bris, opp i liten kuling på kysten i Øst-Finnmark. Vinden vil avta i styrke fra ettermiddagen, til frisk bris.

– Enkelte sluddbyger og snøbyger i ytre strøk, ellers oppholdsvær, heter det i varselet til Yr.no.


Artikkeltags