Melder mer av dette: – Blir sludd og snø helt ned til fjæresteinene

VINTERLIG: Slik så det ut på fylkesvei 888 ved Store Reinoksevatn onsdag formiddag.

VINTERLIG: Slik så det ut på fylkesvei 888 ved Store Reinoksevatn onsdag formiddag. Foto:

Temperaturene har sunket og det skal ikke bli varmere med det første.

DEL

Onsdag morgen var det snø og is på flere fjelloverganger i Finnmark. Løpet av dagen første plussgradene til snøsmelting, men meteorologene melder at det kalde været skal fortsette i dagene som kommer. Mot tidligere dager da varm luft fra havet skånet kysten for snø, er det nå ventet sludd- og snøbyger helt ned til fjæresteinene.

– Sent på kvelden og nattetiden kan bygene være mest hvite. De mest intense bygene vil være midt på dagen, sier vakthavende meteorolog Magnus Haukeland.

Nordøstlig luftstrøm tar kald luft og byger inn mot Finnmark. Det er ikke ventet de store mengdene med nedbør, men det kan komme opp i både fem og ti millimeter. En tommelfingerregel meteorologene bruker tilsier at en millimeter nedbør utgjør cirka en centimeter snø.

Meteorologen har ikke tro på at snøen blir liggende.

– Det er ikke store mengder med nedbør som er ventet, og det vil heller ikke legge seg så voldsomt på veiene. Det er stort sett plussgrader på dagtid. Men det vil bli glatt. Det er nok på tide å vurdere å legge om til vinterdekk, sier han.

Kysten av Øst-Finnmark ser ut til å få mest bygevær de nærmeste dagene, men også Vest-Finnmark vil merke det. Meteorologen kan heller ikke garantere at steder som for eksempel Alta slipper unna.

Artikkeltags