Gå til sidens hovedinnhold

– Det var ikke bare et angrep på meg, det var et angrep på pressens rolle

Artikkelen er over 4 år gammel

FD-journalist invitert til stor journalistkonferanse for å fortelle om arbeidet med Finnmark fylkeskommune.

Finnmark Dagblad-journalist Vanja Skotnes skal i helga delta på Hell-konferansen, hvor hun blant annet skal snakke om behandlingen hun fikk fra Finnmark fylkeskommune i saken som til slutt endte hos Sivilombudsmannen.

Over 200 påmeldte

Skotnes fikk i ettertid en unnskyldning fra fylkesrådmannen etter at hun blant annet ble beskyldt for å ha «prøvd seg på en Wallraffmetode, seilt under falsk flagg, ikke utvist normal høflighet, ikke vist god presseskikk», samt å ha opptrådt uanstendig.

– Jeg skal fortelle hva jeg fant da jeg begynte å grave i saker knyttet til Finnmark fylkeskommune og Bruer-saken. Så skal jeg også snakke litt om sakskomplekset og hvordan det var å få innlegget om meg fra fylkeskommunen lagt ut på nettsidene deres og sendt til media, og prosessen frem til at fylkeskommunen til slutt nærmest ble tvunget til å si unnskyld, sier Vanja Skotnes.

FD-journalisten er invitert til å snakke på konferansen, som har over 200 påmeldte journalister fra en rekke store medier, blant annet TV 2, NRK og Adresseavisen, samt mange flere.

– Angrep på pressens rolle

– Jeg kommer til å gå litt inn på reaksjonene fra fylkeskommunen da avgjørelsen kom fra Sivilombudsmannen, samt hvordan fylkesordfører Runar Sjåstad la ut flere innlegg på Facebook om mine arbeidsmetoder. Det har jeg opplevd som et forsøk på å så tvil om min troverdighet og integritet. Det er ikke bare et personangrep på meg, men et angrep på pressens rolle i det frie demokratiet, mener journalisten.

Skotnes skal også innom hvordan hun ble møtt av fylkeskommunen og problemer med å få informasjon.

– Flere fylkestingsrepresentanter har sagt at de kun har fått informasjon om sakene gjennom media. Dette er også et problem jeg skal belyse, forklarer FD-journalisten.

Kommentarer til denne saken