«Med Ari friskt i minne; Det er fortsatt menn i førtiårene som topper selvmordsstatistikken»

GODT NYTT ÅR: Nann Jovold-Evenmo deler sine nyttårsløfter.

GODT NYTT ÅR: Nann Jovold-Evenmo deler sine nyttårsløfter. Foto:

Av
DEL

MeningerKjære leser.

Jeg er ikke så god på dette med nyttårsforsetter.

Du finner ikke «Jeg skal trene mer» eller «bli snillere med alle» på mine sosiale medier.

Som spaltist i Ifinnmark har jeg fått en mulighet til å komme med både hyggelige, kritiske og rebelske innlegg som når ut til mange lesere.

Ikke alle er like godt mottatt, og noe hets må man godta (tenker jeg), for det viser at jeg engasjerer.

Derfor er mitt nyttårsløfte til alle dere lesere følgende:

Jeg lover å være det samme reale rasshølet i året som kommer, både når det gjelder mine synspunkter på politikk og politikerne. For jeg er ikke ferdig med overgriperne som får gode politiske stillinger til tross for både dommer, #metoo og andre ting. Jeg vil ikke ha kriminelle rasshøl inne i politikken. Og vil jobbe for at politikere skal ha UTFYLLENDE vandelsattest. Ergo ser det rimelig dårlig ut for mange av våre folkevalgte.

I tillegg mener jeg man ikke skal få lov å sitte mer enn maksimalt to regjeringsperioder på Stortinget. Dette fordi vi trenger nytt blod inn. Nye synspunkter, nye vibber og ikke minst; La ungdommen slippe inn i de høye herrers saler. Jada, de svøpes i fargene sine, og støpes i partiforma etter boka. Men det er jo lov å håpe at noen av dem som kommer til evner å tenke selv, og ikke bare er another brick in the wall.

Jeg lover å sette likestillingen på dagsorden igjen. For vi trenger en reel likestillingsdiskusjon i landet, som også handler om menns rettigheter. For i 2020 har fortsatt fedre KUN fått lov å delta med foreldreansvaret; Altså «Pay Up and Fuck off!» , for lovens endring tok ikke høyde for at fedre skal ha delt OMSORG. Noe som er en vesentlig forskjell fra foreldreansvar.

For ikke å snakke om at fedre ikke har rett til å være med på fødsel, de er prisgitt en hyggelig arbeidsgiver om de får permisjon med lønn de to første ukene etter at barnet er født. Og de er avhengig av at mor har hatt studier eller arbeid for å få lov å ta ut permisjon.

Med hele Norges Aris selvmord første juledag friskt i minne; Det er faktisk fortsatt menn i førtiårene som topper selvmordsstatistikkene her i landet, og det må vi tørre snakke om.

Jeg skal skrike opp om urett som begås av det offentlige mot vanlige mennesker. NAV-skandalen er nå blitt så omfattende at jeg tror ikke vi klarer komme til bunns i den. Og bukken passer havresekken og mener seg habil i granskningen. Det blir som om B-gjengen skulle etterforske tyveriet av 10-øringen til Onkel Skrue, mens de har den godt plassert i egen lomme på fengselsdrakta.

Og så har vi en psykiatri som gjør det vanskeligere, og direkte farligere å være psykisk syk i Norge. Et nytt lovverk er under oppseiling, og det gjør det lettere å bedrive frihetsberøvelse uten lov og dom innen psykiatrien.

Jeg lover å være hyggelig med mine lesere, selv om jeg egentlig mener at du drar strikken jævla langt i måten du omtaler meg på, eller skriver til meg på i kommentarfeltet. NETTROLL er ikke mitt favorittdyr, så enkelt er det. Det er lov å mislike meg, være uenig med meg, og rett og slett kommentere at jeg er langt på viddene med mine spalter (din mening). Du har likevel ikke lov å sende meg meldinger med at jeg fortjener bli voldtatt av en gjeng med muslimer, fordi jeg mener vi skal integrere flyktningene i samfunnet etter at vi har hjulpet dem gjennom de traumer de har etter krigene de har vært igjennom. For vi bør ikke glemme vår bestefarsgenerasjon i Finnmark, hvor psykiske lidelser, PTSS/PTSD og alkoholisme var en gjenganger hos mange, fordi de IKKE fikk hjelp til å komme gjennom traumene de ble påført under andre verdens krig.

Jeg lover også, dyrt og hellig, at du skal få sette kaffen i vrangstrupen mer enn en gang når du leser spalten min i 2020, fordi jeg setter fingeren på et kontroversielt tema, eller tar opp noe andre anser som tabu. Jeg er ikke redd for å skitne til tastaturet mitt i min søken etter rettferdighet, opplysning eller å sette dagsorden på ting som andre helst mener bør feies under teppet.

Jada, jeg får mamma på tråden med en «du burde kanskje holdt kjeft», men det nytter å provosere frem en holdningsendring. Det er min mening.

Så kjære leser;

Mitt løfte til deg er at jeg i 2020 fortsatt skal være et ærlig rasshøl som setter dagsorden. Vel så lenge den slipper gjennom «vær varsom-plakaten» sine retningslinjer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags