«Odin» og brannvesenet jobbet i 21 timer for å berge tørrdokken fra flammene

BRANT  NESTEN ET DØGN: Etter 21 timers slukking ble brannen på MS "Arctic Wolf" erklært slukket. Tilsynelatende uten skader på tørrdokken.

BRANT NESTEN ET DØGN: Etter 21 timers slukking ble brannen på MS "Arctic Wolf" erklært slukket. Tilsynelatende uten skader på tørrdokken. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sjefen for slippen i Havøysund sender en stor takk redningsskøyte-mannskapet og andre som drev slukkingsarbeid natta gjennom.

DEL

Krabbebåten «Arctic Wolf» ble erklært slukket klokken 8:20 lørdag morgen. Det melder sjefen for Havøysund Patentslipp i Måsøy kommune, Bernth Sjursen.

– Redningsskøyta kom opp på siden med vannkanonen og kjølte ned overbygget. Det ser ut som dokken har sluppet unna, men politiet sperret av området så vi har ikke undersøkt det ennå, sier Sjursen til iFinnmark.

Redningsskøyta «Odin» lå omtrent 400 meter unna da skipper Steve Arntzen oppdaget brannen fredag. Han var selv om bord i krabbebåten.

Gjennom en Facebook-post takker Havøysund Patentslipp brannvesenet og mannskapet på «Odin» for formidabel innsats i ganske nøyaktig 21 timer.

LES OGSÅ: Dette skjedde da Sivilforsvaret skulle bistå brannvesenet.

Saken fortsetter etter bildet.

HJELPEN VAR NÆR: Redningsskøyta bistod med sin vannkanon. Skøyta lå i dokk bare 400 meter unna brannen.

HJELPEN VAR NÆR: Redningsskøyta bistod med sin vannkanon. Skøyta lå i dokk bare 400 meter unna brannen. Foto:

Ukjent årsak

Brannfolk fra både Havøysund, Kvalsund og Hammerfest bidro i arbeidet.

«Arctic Wolf» tok fyr cirka klokken 11:20 fredag formiddag, ifølge Sjursen. Båten sto i slippen for vedlikehold, omtrent halvveis inni bygget. Brannvesenet klarte å begrense brannen til selve båten.

Årsaken til brannen er ikke avklart. Sjursen er glad ingen personer ble skadet.

Saken fortsetter etter bildet.

STORE SKADER: Framre del av overbygget på den 157 fot lange båten ble skadet i brannen, opplyser slippsjef  Bernth Sjursen. Han kjenner ikke det indre skadeomfanget.

STORE SKADER: Framre del av overbygget på den 157 fot lange båten ble skadet i brannen, opplyser slippsjef Bernth Sjursen. Han kjenner ikke det indre skadeomfanget. Foto:

Kuttet gjennom stålet

Mens brannen pågikk ble folk i nærheten oppfordret til å holde vinduer lukket og kjøkkenventilatorer avslått grunnet giftig røyk.

– Samtidig som vi holder på med slukningsarbeid, så jobbes det for å hindre at farlig stoff fra båten kommer ut. Det er kjøleanlegg på båten, og som i kjøleskap, er det farlige stoffer der, kommenterte brannsjef Arne Myrseth mens brannen pågikk.

Brannvesenet brukte en skjæreslukker til å kutte gjennom stålet. Myrseth beskrev innretningen som en gigantisk høytrykksspyler med metallbiter i vannet.

LES OGSÅ: Tar i bruk spesialutstyr for å slukke brannen i Havøysund

Artikkeltags